Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν το Σάββατο

Αύριο, Κυριακή, θα απολογηθούν οι τελευταίοι 35 συλληφθέντες - 105 στο σύνολο- για την τραγική αυτή υπόθεση.

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις πολύωρες απολογίες τους και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη. Οι 39 είναι Κροατικής καταγωγής ενώ ένας είναι Έλληνας.

Χθες, Παρασκευή, μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν 30 συλληφθέντες χούλιγκαν. Ειδικά, προφυλακίστηκαν 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανό.  Όλοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Συνολικά για τον φόνο του Μιχάλη έχουν προφυλακιστεί 70 κατηγορούμενοι.

Αύριο, Κυριακή, θα απολογηθούν οι τελευταίοι 35 συλληφθέντες – 105 στο σύνολο- για την τραγική αυτή υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ο αδελφός του θύματος, Γιώργος ζητά, με υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, την διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων για τον εντοπισμό όλων εκείνων που συνετέλεσαν στην δημιουργία των συνθηκών που είχαν ως κατάληξη την δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

«Είχα πάει για φαγητό»

Ο 26χρονος Έλληνας κατηγορούμενος, που απολογήθηκε σήμερα, υποστήριξε ότι πήγε την Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια για να φάει.

«Ήμουν σε ταβέρνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο και έτρωγα με την σύντροφο μου. Ξαφνικά ακούσαμε τη φασαρία και πήγα προς το γήπεδο να δω τι συμβαίνει. Δεν συμμετείχα στα επεισόδια. Με συνέλαβαν οι αστυνομικοί διότι ήμουν στο σημείο», είπε ο 26χρονος.

Ένας από τους κατηγορούμενους Κροάτες υποστήριξε στον ανακριτή ότι, ναι μεν ήταν κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά δεν ήταν στην ομάδα των ακροδεξιών χούλιγκανς που έφθασαν εκεί με κουκούλες, full face, καδρόνια και πολεμοφόδια.

«Ήρθαμε οδικώς στην Αθήνα μαζί με τρεις φίλους μου για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα του Παναθηναϊκού. Όταν φτάσαμε στην πρωτεύουσα πήγαμε κατευθείαν στο γήπεδο της ΑΕΚ για να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της αγαπημένης μας ομάδας. Ξαφνικά δεχθήκαμε επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ. Η δολοφονία του 29χρονου έγινε 300 μέτρα από το σημείο που βρισκόμαστε», δήλωσε ο ένας εκ των Κροατών κατηγορουμένων.

Τα επιχειρήματά του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές και κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Να μην προτρέχουμε και να μην προεξοφλούμε την ενοχή κανενός ανθρώπου διότι μπορεί να έχουμε εκπλήξεις και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μην έχει συλληφθεί ο δράστης», υπογράμμισε ο δικηγόρος του 27χρονου Κροάτη, Βασίλης Νουλέζας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.