Φωτογραφίες – ντοκουμέντο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγο πριν υποκύψει από το μοιραίο τραύμα που δέχτηκε από μαχαίρι.

Το οπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα ασφαλείας περιπτέρου, όπου ο 29χρονος κατέφυγε βαριά τραυματισμένος προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια, καθώς και από κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στη φωτογραφία που προέρχεται από το περίπτερο διακρίνεται, ακόμα ένας άνδρας να προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον Μιχάλη Κατσουρή, όμως μάταια.

Σε άλλη φωτογραφία, ο Μιχάλης Κατσουρής είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, έχοντας χάσει πολύ αίμα και κόσμος γύρω του προσπαθεί να τον βοηθήσει.

Από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου τις ΑΕΚ περίπου στις 23:05 κατέγραψαν τους οπαδούς της ΑΕΚ, να κινούνται προς τον «όχλο» των Κροατών ενώ στην συνέχεια φαίνεται να απωθούνται από τους τελευταίους .

Παράλληλα, άλλο ένα βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη νύχτα που δολοφονήθηκε με μια μαχαιριά στο χέρι ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο λογαριασμό hooligans.cz στο Twitter και δείχνει την επίθεση των χούλιγκανς έξω από το γήπεδο και τις συγκρούσεις.

Οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες στα φονικά εργαλεία και στο γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους 105 κρατουμένους χούλιγκαν, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του θύματος.

Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

«Αδελφέ χτυπήθηκα»

Τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε περιέγραψε ένας φίλος τους που ήταν δίπλα του μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως περιέγραψε ο φίλος του, Χρήστος, διένυσαν περίπου 100 μέτρα και βρήκαν καταφύγιο σε ένα περίπτερο μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας εκεί ήταν που κατάλαβε ότι ο Μιχάλης Κατσουρής είχε χτυπηθεί.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ‘αδερφέ χτυπήθηκα’ και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί», περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή ο φίλος του αδικοχαμένου 29χρονου.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί», συμπλήρωσε.

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο» είπε ακόμα μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Χρήστος.