Για πρώτη φορά σήμερα οι Bad Blue Boys, οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, τοποθετούνται με ανακοίνωσή τους στο Telegram για όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που οδήγησαν στο μαχαίρωμα του 29χρονου Μιχάλη.

Οι κροάτες χούλιγκανς ζητούν από τα Μέσα της χώρας τους να σταματήσουν το λιντσάρισμα των 100 συμπατριωτών τους, που συνελήφθησαν, τονίζοντας μάλιστα ότι «επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από μαχαίρια».  Μιλούν επίσης για «δήθεν» έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν παίρνουν καμία ευθύνη για το μαχαίρωμα του οπαδού της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση

«Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορούν να υπάρχουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν «έρευνα» από την ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να προωθήσει ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η χρήση μαχαιριού, σε μια σύγκρουση οπαδών, θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψές κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική.

Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από μαχαίρια. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά τα γεγονότα διαταράσσουν την αφήγηση σύμφωνα με την οποία οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;

Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό της Κροατίας: Σταματήστε αυτό το λιντσάρισμα που στοχεύει εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!».