Νέα Φιλαδέλφεια: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου – Τι έχει βρεθεί, τι αναζητείται

Ξεκινά ο χορός των απολογιών των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πότε θα ολοκληρωθεί - Τι αναζητούν οι αρχές

Δύσκολο εκτιμάται ότι είναι το έργο της ανακριτικής διαδικασίας για τα πρωτοφανή αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια – με τραγική κορύφωση το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ – όχι μόνο λόγο του ειδικού βάρους των αποτρόπαιων πράξεων αλλά και του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων. Οι συνολικά 105 κατηγορούμενοι, στην πλειονότητά τους Κροάτες, αναμένεται να περάσουν εντός των προσεχών ημερών από ανάκριση και να λογοδοτήσουν για τα τέσσερα κακουργήματα και τα επτά πλημμελήματα για τα οποία τους ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη. 

Ο μεγάλος χορός των απολογιών θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή 11 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά ομάδες κατηγορουμένων προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ της Κυριακής, 13 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές Αρχές μετά το μεγάλο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να αξιοποιήσουν κάθε στοιχείο και να οδηγηθούν το ταχύτερο στην ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Σε αυτή την κατεύθυνση «οργώνουν» μέτρο – μέτρο την περιοχή της δολοφονικής εφόδου των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να συλλέξουν επιπλέον στοιχεία. Τα μέχρι στιγμής ευρήματα από την επιτόπια αστυνομική έρευνα είναι τα φονικά εργαλεία των Κροατών, γεμάτα αίμα, όπως κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα στα οποία θα αναζητηθεί γεννετικό υλικό . Σύμφωνα με πληροφορίες το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, δεν έχει ακόμα κατασχεθεί από τις Αρχές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη αστυνομική έρευνα βρίσκεται υπό την εποπτεία των Δικαστικών Αρχών και συγκεκριμένα της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών κυρίας   Μαρίας Γκανέ.


(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η κακουργηματική ποινική δίωξη

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μετήχθησαν χθες με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημελλήματα παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους από τους οποίους και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  • εγκληματική οργάνωση
  • ανθρωποκτονία από πρόθεση
  • έκρηξη
  • κατοχή εκρηκτικών υλών

Τα πλημμελήματα:

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων


Το χρονικό της συμπλοκής

Σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.: «Περί ώρα 22:55, από τη ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν».

Τα άτομα αποβιβάσθηκαν στον σταθμό «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης.

Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών από την Κροατία και των οπαδών της ΑΕΚ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ).

Τα πειστήρια

Κατόπιν της συμπλοκής πέριξ του γηπέδου, «αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συμπλοκή». Κατάφεραν να ακινητοποιήσουν σε χώρο μακριά του γηπέδου κατηγορούμενους, ένας από τους οποίους είναι «γνωστός οργανωμένος οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού».

Ακόμη, όπως αναφέρεται, «στο σημείο που έλαβαν χώρα οι ανωτέρω πράξεις και συγκεκριμένα εξωτερικά του γηπέδου OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα κάτωθι αντικείμενα ως πειστήρια»:

Μία ιατρική μάσκα μίας χρήσης μαύρου χρώματος με εμφανή ίχνη αίματος,
Μία μπλούζα μαύρη με λευκή στάμπα
Τρεις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες με την ένδειξη Torch Verde Green
Μία γυάλινη φιάλη καφέ χρώματος με την ένδειξη Kaiser χωρητικότητας 500 ml
Μία διάφανη γυάλινη φιάλη με την ένδειξη Corona χωρητικότητας 355 ml
Ένα ζεύγος επικαλαμίδες λευκού χρώματος με την ένδειξη pro-pad
Ένα τζόκεϊ μαύρου χρώματος με πλαστική επένδυση στο εσωτερικό του
Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας admiral
Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας reebok
Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας New Balance
Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκος 20 cm και μήκος λάμας 9 cm
Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκος 17 cm και μήκος λάμας 8 cm
Ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 cm το οποίο φέρει κηλίδα αίματος και στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 cm
Μία ξύλινη τάβλα μήκους 120 cm και πλάτους 10 cm, η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος
Τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 cm, εκ των οποίων τα 2 φέρουν κηλίδες αίματος».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.