Τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Από την αιματηρή συμπλοκή διαφεύγουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 50 συμμετέχοντες στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με την Αστυνομία να έχει στήσει από χθες Τρίτη (8/8), μπλόκα σε εθνικές οδούς αλλά και στα σύνορα για να μπλοκάρει την φυγή τους.

Οι έρευνες επεκτείνονται σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί.

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, από τους οποίου οι οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Επίσης, λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου , φίλαθλου της ΑΕΚ.

Δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δολοφόνος της Νέας Φιλαδέλφειας

Ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, με πηγές της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ωστόσο να υποστηρίζουν ότι βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίοι οδηγούνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει λήψη DNA, καθώς στο θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη.

Επιπλέον, κρίσιμο για την ταυτοποίηση του δράστη θεωρείται και το οπτικοακουστικό υλικό που θα συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων αλλά και του γηπέδου, με την έρευνα να έχουν αναλάβει αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας.

Σημαντικό αξιολογείται και το υλικό που θα συγκεντρωθεί από τις κάμερες κατά μήκος των εθνικών οδών, οι οποίες έχουν αποτυπώσει το ταξίδι των Κροατών.

Στο μεταξύ, την «ανεπίσημη» πληροφορία ότι ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη μπορεί να είναι Ελληνας μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Κροατίας.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος της Dnevnik Nova TV μετέδωσε πως η αστυνομία της Ελλάδας από τα δακτυλικά αποτυπώματα έχει καταλήξει πως ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ είναι Έλληνας.

«Οι κρατούμενοι Κροάτες οπαδοί οδηγήθηκαν για εξέταση DNA, ο δολοφόνος άφησε ίχνη στον νεκρό οπαδό και τώρα αναζητείται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους, συνέλαβε επτά οπαδούς στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και έναν σε λεωφορείο με προορισμό την Αλβανία. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης», ανέφερε ο δημοσιογράφος του Dnevnik Nova TV.