Κληρώσεις: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης έμαθαν τους επόμενους αντιπάλους τους

Συγκεντρώσαμε όλες οι ομάδες που θ' αντιμετωπίσουν οι πέντε εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης) στα ευρωπαϊκά κύπελλα της UEFA μετά τις κληρώσεις της Δευτέρας

Κάθε ομάδα κι ένα διαφορετικό μονοπάτι, ίσως και διπλό. Η τύχη έκλεισε το μάτι σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αν καταφέρουν να φτάσουν ως τα playoffs των Champions League και Europa League αντίστοιχα, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα έχουν δεδομένα πιο απαιτητικές αποστολές, εφόσον καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία της στο Conference League.

Πώς έχουν όμως τα σταυρώματα που προέκυψαν από την κληρωτίδα της UEFA;

Champions League

Στα playoffs η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη βελγική Αντβέρπ, αν πρώτα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα που προκριθεί από το ζευγάρι Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία), αρκεί προηγουμένως να έχει αποκλείσει τη Μαρσέιγ.

Europa League

Στα playoffs η ΑΕΚ θα παίξει με την ηττημένη του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Κοπεγχάγη (Δανία), σε περίπτωση που αποκλειστεί από την Ντινάμο.

Ο Ολυμπιακός, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ξεπεράσει τον σκόπελο της βελγικής Γκενκ, θα κληθεί να αποκλείσει τη σερβική Τσουκαρίτσκι έτσι ώστε να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Για τον Παναθηναϊκό η συμμετοχή στους ομίλους είναι εξασφαλισμένη, αν μείνει εκτός συνέχειας από τη Μαρσέιγ.

Europa Conference League

Εδώ ο Ολυμπιακός θα ανταγωνιστεί τον νικητή του ζευγαριού Άδανα Ντεμίρσπορ (Τουρκία) – Όσιγεκ (Κροατία) για να να μπει στους ομίλους, αν στο μεσοδιάστημα αποτύχει στο ζευγάρωμα με την Γκενκ.

Ο ΠΑΟΚ, μόνο στην περίπτωση που προκριθεί έναντι της κροατικής Χάιντουκ, θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) – Χαρτς (Σκωτία) έτσι ώστε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του.

Ο Άρης, τέλος, θα χρειαστεί να κοντραριστεί με μία εκ των Μπεσίκτας (Τουρκία) και Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), εφόσον πρώτα έχει υπερβεί το υψηλό εμπόδιο της Ντινάμο Κιέβου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.