Την αμέριστη προσοχή των γονιών τους θα πρέπει να έχουν τα παιδιά στη θάλασσα, καθώς είναι συχνά τα περιστατικά των πνιγμών, αν και μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν, όπως είπε η παιδίατρος Άννα Παρδάλη.
«Σε σχέση με παλιότερες εποχές τα περιστατικά πνιγμών στα παιδιά έχουν μειωθεί. Στο παρελθόν οι περισσότεροι πνιγμοί ήταν στην θάλασσα, τώρα φαίνεται ότι έχει αντιστραφεί. Αυτό συμβαίνει γιατί η πισίνα δίνει μία πλασματική εικόνα ασφάλειας με αποτέλεσμα οι γονείς να χαλαρώνουν» είπε στο Mega.
Στην συνέχεια η παιδίατρος τόνισε: «Μία μάστιγα που απασχολεί είναι η απόσπαση προσοχής των γονέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένα παιδί μπορεί να πνιγεί σε χρονικό διάστημα που διαρκεί η δημιουργία μίας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί μπροστά στα μάτια των γονέων του χωρίς να φωνάξει. Μπορεί να γλιστρήσει στην πισίνα, θα σοκαριστεί, δεν θα φωνάξει, μπορεί να πιει τόσο νερό που η κατάσταση δεν θα είναι αντιστρέψιμη» τόνισε.
Όσον αφορά τα παιδιά και τον καύσωνα η κ. Παρδάλη είπε ότι συνιστούν ευάλωτη ομάδα. Θα πρέπει οι γονείς να δίνουν πολλά υγρά στα παιδιά καθόλη την διάρκεια της ημέρας, πριν διψάσουν. Τα παιδιά με θερμοπληξία είναι νωθρά, με κόκκινο δέρμα και υψηλή θερμοκρασία.