ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ: Ποιος ευθύνεται για τις φωτιές: δήμοι ή κυβέρνηση;

Για άλλη μια φορά μπαλάκι οι ευθύνες. Η κυβέρνηση δείχνει τους δήμους και οι δήμοι τους ιδιώτες και την δασική υπηρεσία.

Στο σημερινό επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Μουρμούρης και μέλος της ερευνητικής ομάδας στο «Βήμα» συζητά  με τον Γιάννη Διαμαντή για τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που τον Ιούλιο έπληξαν για μια ακόμη χρονιά τη χώρα μας.

Στο σημερινό podcast του Βήματος με τίτλο: «Ποιος ευθύνεται για τις φωτιές: δήμοι ή κυβέρνηση;» μεταξύ άλλων θα ακούσετε:

Για άλλη μια φορά μπαλάκι οι ευθύνες. Η κυβέρνηση δείχνει τους δήμους και οι δήμοι τους ιδιώτες και την δασική υπηρεσία.

Φέτος δόθηκαν περισσότερα χρήματα για την αντιπυρική προστασία. Αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετά.

  • 0:56   Ποιοι οι ισχυρισμοί των αρμόδιων υπουργών για την χρηματοδότηση για έργα πρόληψης κατά των πυρκαγιών2:45   Τι απαντούν οι δήμοι στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης;3:55   Τα χρηματικά ποσά που διατέθηκαν

    4:35   Οι δράσεις για τις οποίες  αξιοποιήθηκαν  τα κρατικά κονδύλια

    5:13   Τα παράπονα και τα αιτήματα των δήμαρχων Λουτρακίου – Περαχώρας, Ραφήνας Πικερμίου και Μάνδρας – Ειδυλλίας

    9:13   Το ζήτημα διάθεσης των δήμων παραπάνω πόρων από αυτά που έλαβαν από το Υπουργείο Εσωτερικών 

    10:31   Η ελλιπής χρηματοδότηση το μεγαλύτερο αγκάθι 

 

Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts  και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.