Ντόναλντ Τραμπ: Νέα ποινική δίωξη αφορά προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020

Νέα ποινική δίωξη στον πρώην πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη φορά για τις εκλογές του 2020 το αποτέλεσμα των οποίων κατηγορείται ότι επιχείρησε να ανατρέψει προς όφελός του.

Σώμα ενόρκων Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αποφάσισε να ασκηθεί δίωξη στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις προσπάθειές του να ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020, υπόθεση που θεωρείται η πιο σοβαρή σε βάρος του φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024,  ο οποίος ήδη έχει μπροστά του ακόμη δύο ποινικές δίκες.

Ο κ. Τραμπ ήδη έχει διωχθεί και αντιμετωπίζει κατηγορίες για «συνωμοσία εναντίον του αμερικανικού κράτους», παρακώλυση επίσης διαδικασίας [σ.σ. την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο την 6η Ιανουαρίου 2021] και απόπειρα παραβίασης των εκλογικών δικαιωμάτων, μετά την έρευνα την οποία διενήργησε ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Ωσόσο, ο ίδιος, λίγες μόλις ώρες πριν τη νέα ποινική δίωξη σε βάρος του,  δημοσίευσε άρθρο – παρέμβαση στο Νesweek με τίτλο: «Το πραγματικό θύμα του Russiagate Hoax δεν ήμουν εγώ. Ήταν ο αμερικανικός λαός»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.