Ανατροπή προκαλεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας αναφορικά με το θάνατο της 59χρονης Γερμανίδας στη Μηλίνα του Πηλίου, ο οποίος αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια ενώ εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι το θύμα πυροβολήθηκε καθώς βρέθηκε σφαίρα στην πλάτη της.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού που διενήργησε τη νεκροψία η άτυχη γυναίκα βλήθηκε από σφαίρα 22mm από πυροβόλο όπλο. Στην ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία θανάτου αναφέρεται το τυφλό τραύμα θώρακα που προκλήθηκε με βολίδα πυροβόλου όπλου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση: «κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου».

Τη βρήκε νεκρή ο άντρας της στην αυλή του σπιτιού της

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή και τα όσα αναφέρονται στο πόρισμά της η γυναίκα σκοτώθηκε περίπου στις 3 με 4 το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού της και τη σορό της εντόπισε ο σύζυγός της σχεδόν πέντε ώρες μετά, γύρω στις 8 το απόγευμα. Η βολίδα από το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης παρέμεινε στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Η 59χρονη φορούσε μαγιό, από πάνω πόδια μαγειρέματος και παντόφλες, ενώ το άψυχο σώμα της βρέθηκε στο τσιμέντο του αύλειου χώρου.

Πέθανε πριν 11 ημέρες

Η 59χρονη κατέληξε πριν 11 μέρες στη Μηλίνα, παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, που αποδόθηκε σε αιφνίδια αίτια.

Στη συνέχεια, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, το πτώμα της μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Όμως η μεταφορά έγινε με αρκετές ημέρες καθυστέρησης λόγω φόρτου εργασίας. Το αποτέλεσμα άλλαξε όλα τα δεδομένα, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ανθρωποκτονία.