Αγωνία για την κατάσταση της υγείας του 50χρονου ιδιοκτήτη καφενείου στην Αξό στον Μυλοπόταμο, που δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών την ώρα που έκλεινε τις πρώτες πρωινές ώρες το μαγαζί του, αλλά και «σαφάρι» ερευνών από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη συνθέτουν το σκηνικό μετά το σοβαρό αιματηρό συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Ιουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άφαντου… πιστολέρο, που πέρα από τον ιδιοκτήτη του καφενείου, τραυμάτισε και έναν υπάλληλο 56 ετών.

Ο εργαζόμενος, βοηθός του ιδιοκτήτη, είναι ελαφρύτερα τραυματισμένος και δε διατρέχει κίνδυνο, όμως ο 50χρονος χειρουργήθηκε τη νύχτα για να του αφαιρεθούν οι σφαίρες και συνέχιζε να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το neakriti.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κρατούσε μια στάση… σιωπής, αρνούμενος να υποδείξει ή να κατονομάσει κάποιο πρόσωπο ως δράστη και αποδίδοντας τους πυροβολισμούς στον εαυτό του. Επισήμως δεν είχαμε κάποια αναφορά ή ανακοίνωση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι υποψίες των διωκτικών Αρχών φέρεται να έχουν στραφεί έντονα σε συγκεκριμένο πρόσωπο από την ίδια περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα Δευτέρας, όταν έκλεινε το καφενείο και κανένας δε γνωρίζει αν προηγήθηκε διαπληκτισμός ή επρόκειτο για “ξεκαθάρισμα” μεταξύ των δύο, αφού η τοπική κοινωνία φωτογραφίζει συγκεκριμένο συγχωριανό, με τον οποίο ο καφετζής τελευταία είχε προστριβές. Οι εικόνες από το καφενείο που έφερε στο φως το neakriti.gr δείχνουν ότι επρόκειτο για πραγματική μάχη…

Το χρονικό των πυροβολισμών στον Μυλοπόταμο

Το σοβαρό αιματηρό περιστατικό, που αναστάτωσε την περιοχή του Μυλοποτάμου και την Κρήτη, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Δευτέρα σε καφενείο στην Αξό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, και ενώ το καφενείο ετοιμαζόταν να κλείσει, άγνωστος ή άγνωστοι πυροβόλησαν με πιστόλι εναντίον ενός 50χρονου ιδιοκτήτη καφενείου και του 56χρονου εργαζόμενου, που εκείνη την ώρα έκαναν τις τελευταίες ετοιμασίες για να κλείσουν το μαγαζί και να φύγουν… Ο δράστης πυροβόλησε προς τον ιδιοκτήτη πολλές φορές, ενώ ένα βλήμα τραυμάτισε το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στον χώρο.

Κατά πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του καφενείου δέχτηκε 2 σφαίρες, ωστόσο στον χώρο του καταστήματος η ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλεξε περισσότερες. Πληροφορίες αναφέρουν για 5 κενά φυσίγγια (κάλυκες) και 3 βολίδες πυροβόλου, ενώ βρέθηκαν ίχνη αίματος σε πολλά σημεία εντός του χώρου του μαγαζιού.

Τόσο ο 50χρονος ιδιοκτήτης όσο και ο 56χρονος υπάλληλος μεταφέρθηκαν αρχικώς στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και κατόπιν στο ΠΑΓΝΗ.

Ο υπάλληλος είναι πιο ελαφρά τραυματισμένος, δίχως να κινδυνεύει η ζωή του, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πιθανόν να βλήθηκε κατά λάθος, χωρίς να είναι δηλαδή στόχος της αιματηρής επίθεσης.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών ήταν και ο στόχος, τραυματίστηκε πιο σοβαρά. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ενώ το χωριό αλλά και η ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν αμέσως σε αστυνομικό κλοιό υπό τον φόβο επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες δεν υπάρχουν, πέραν των δύο τραυματισμένων. Αν και ο ιδιοκτήτης δεν έχει δώσει καμία πληροφορία, ούτε έχει δείξει ή φωτογραφίσει κάποιον δράστη, η Αστυνομία εξετάζει πληροφορίες που κάνουν λόγο για συντοπίτη του ιδιοκτήτη καφενείου με τον οποίο είχαν έντονες διαφορές. Από το σημείο της επίθεσης, οι αστυνομικοί συνέλεξαν πέντε κάλυκες και τρία βλήματα.

Αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν από νωρίς και στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου έσπευσαν αμέσως συγγενείς και φίλοι των δύο τραυματιών του αιματηρού περιστατικού.