Στο σημερινό επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ η συντάκτρια του Βήματος Ιωάννα Κλεφτογιάννη συζητά με την Μαριλένα Γεραντώνη για  όσα γίνονται σκραπ: Καλωδιώσεις κλιματιστικών, πόμολα από πόρτες, ποδήλατα γίνονται σκραπ και πωλούνται πανάκριβα.  Το παράνομο εμπόριο κλοπής μετάλλων και τα τεράστια συμφέροντα.

Στο σημερινό podcast του Βήματος με τίτλο «Σκραπ: Πού πάνε τα τρίκυκλα που μεταφέρουν παλιοσίδερα» μεταξύ άλλων θα ακούσετε:

  • 0:30   Τι σημαίνει ο όρος «σκραπ»
     
    1:12   Κλοπές και μεταφορές μεταλλικών αντικειμένων στην περιοχή της Ομόνοιας και το αίτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αποθηκών που συλλέγονται
     
     3:10   Ο έλεγχος της τροχαίας για τα τρίκυκλα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές των μεταλλικών αντικειμένων 
     
    4:46   Η εκμετάλλευση των προσφύγων και τα τεράστια συμφέροντα 
     
    5:40   Διυπουργική συνεννόηση μεταξύ Υπουργείου προστασίας του πολίτη, Υπουργείου περιβάλλοντος , Υπουργείου εσωτερικών και Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου μετάλλων 
     
    7:20   Περιπτώσεις κυκλωμάτων εμπορίου μετάλλων στο εξωτερικό 
     
    9:12   Οι κλοπές χάλκινων προτομών στην Αττική 
     

Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts  και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!