Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους Σπαρτιάτες, την ώρα που αναμένεται η ανακοίνωση από τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, για το εάν θα διαγράψει ή όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος έσπευσε από το βήμα της Βουλής να ανακοινώσει πως στηρίζει την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική κομματική απόφαση.

Όπως αναφέρει ο σημερινός ΒΗΜΑτοδότης, αμέσως μετά, ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος μάλλον δεν ήξερε τίποτα για αυτή την υποψηφιότητα αλλά ούτε και για το δημόσιο σιγοντάρισμα της από τον Βουλευτή, δήλωσε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις προς τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το δημόσιο άδειασμα όμως του πρόεδρου των Σπαρτιατών, προκάλεσε μια πρωτοφανή κίνηση των βουλευτών. Εννέα από τους έντεκα συνολικά βουλευτές, υπέγραψαν δήλωση στην οποία καταδικάζουν τον πρόεδρο του κόμματος. Άφησαν μάλιστα αιχμές ότι σε επικείμενο συνέδριο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Οι πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότη πάντως λένε πως όχι σε συνέδριο αλλά σε διαγραφές θα προχωρήσει ο επικεφαλής των Σπαρτιατών.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Βασίλη Στίγκα και το εάν θα μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο του κόμματος.

Το επόμενο επεισόδιο του εμφυλίου αναμένεται να παιχθεί σήμερα, καθώς ο κύριος Στίγκας πρόκειται να ανακοινώσει πως θα χειριστεί το θέμα Φλώρου και τη γενικότερη «ανταρσία» των 9.