Νέα Αγχίαλος έκρηξη – «Σαν να έσκασε βόμβα δίπλα στην πόρτα μας»

Πώς ο παλαίμαχος αθλητής και επιχειρηματίας Παναγιώτης Λιαδέλης περιέγραψε στο ΒΗΜΑ την έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο και πώς έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον Βόλο ενόσω η φωτιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου, το απόγευμα της Πέμπτης (27/7), τρομοκράτησαν όλη την περιοχή. Σε σημείο που δόθηκε εντολή προληπτικής μεταφοράς F-16 σε ασφαλέστερα αεροδρόμια.

Συνδυαστικά με ανεξέλεγκτο μέτωπο της φωτιάς που καίει το τελευταίο διήμερο γύρω από τον Βόλο, προκαλώντας διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών από το Βελεστίνο και κάτω, έχει συνθέσει ένα κολασμένο σκηνικό που οι κάτοικοι προσπαθούν να διαχειριστούν με ψυχραιμία.

Ο ντόπιος Παναγιώτης Λιαδέλης, πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας σε Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και νυν επιχειρηματίας στον Βόλο, περιέγραψε στο ΒΗΜΑ το χαώδες περιβάλλον που από το μεσημέρι της Τετάρτης απειλεί χωριά, περιουσίες και ζωές. Με αποκορύφωμα το τρομακτικό συμβάν στη Νέα Αγχίαλο.

«Σαν να έσκασε μια βόμβα ακριβώς δίπλα στην πόρτα μας»

«Ειλικρινά, αυτό που συνέβη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», ήταν η πρώτη αντίδραση του Παναγιώτη Λιαδέλη. «Η απόσταση από τη Νέα Αγχίαλο είναι κοντά στα 20-25 χιλιόμετρα κι όμως στην αρχή πιστέψαμε ότι είχε γίνει έκρηξη πολύ κοντά», συμπλήρωσε αμέσως μετά, μεταφέροντας τις πρώτες σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του ενόσω την ίδια στιγμή προσπαθούσε να συνεννοηθεί με όσους άλλους ήταν μαζί του.

Ήταν τόσων πολλών ντεσιμπέλ ο ήχος από τον πυρήνα του και τέτοιο το ωστικό κύμα, σαρώνοντας όλη την περιοχή, που ο Παναγιώτης Λιαδέλης αισθάνθηκε στον Βόλο «σαν να έσκασε μια βόμβα ακριβώς δίπλα στην πόρτα μας. Τόσο δυνατός ήταν ο θόρυβος που νομίζαμε ότι θα γκρεμιστεί όλο το σπίτι».

Ζημιά το σπίτι της οικογένειας δεν υπέστη. Όπως όμως μας πληροφόρησε «το ένα από τα μαγαζιά μου είναι προς τα εκεί, στην παραλία» και θα ήθελε πολύ να διαπιστώσει πως όλα είναι εντάξει.

«Μόνο που δεν με αφήνουν με τίποτα να πλησιάσω. Θέλω να πάω να δω αν έχει συμβεί κάτι και δεν μπορώ. Δεν επιτρέπεται να περάσουμε, έχουν αποκλείσει τους δρόμους, έχουν δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής»

Χάος και ανησυχία

Η επικοινωνία μας με τον Βόλο ήταν αρκετά προβληματική. Οι διακοπές του τηλεφωνικού σήματος εμπόδιζαν την εξέλιξη της κουβέντας, δύο φορές έπεσε η γραμμή.

Η πρώτη απόπειρα επανασύνδεσης απέτυχε παταγωδώς. Αναπόφευκτο με ό,τι επικρατεί στη Μαγνησία. Επιμείναμε. Στη δεύτερη, ελάχιστα δεύτερα μετά, βρήκαμε ξανά σημείο επαφής. «Χάος επικρατεί γενικά και τα προβλήματα είναι μεγάλα. Χθες η φωτιά ήταν από την άλλη πλευρά και σήμερα άλλαξε εντελώς κατεύθυνση πηγαίνοντας στην αντίθετη μεριά».

Προς το παρόν πάντως «εδώ στον Βόλο είμαστε ασφαλείς. Τουλάχιστον για την ώρα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.