Champions League – Παναθηναϊκός: Διπλό επί της Ντνίπρο και αβαντάζ πρόκρισης

Με γκολ των Σπόραρ, Τζούρισιτς και Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League χάρη στην εκτός έδρας νίκη του (3-1) επί της ουκρανικής Ντνίπρο. Την 1η Αυγούστου το δεύτερο παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόκρισης στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League απέκτησε ο Παναθηναϊκός, έναντι της ουκρανικής Ντνίπρο, ύστερα από το νικηφόρο 3-1 που απέσπασε στο Κόζιτσε.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που βρήκε στον αγώνα και νικώντας ένα εμφανώς υποδεέστερο σύνολο με καθαρό σκορ σε ουδέτερη έδρα έθεσε τις βάσεις προκειμένου να είναι αυτή η αντίπαλος Μαρσέιγ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εφόσον μάλιστα σφραγίσει το εισιτήριο την επόμενη Τρίτη (1η Αυγούστου, 20:30) θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε ομίλους ευρωπαϊκού κυπέλλου ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια των προκριματικών.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός σκόραρε νωρίς, με προβολή του Σπόραρ στο 10′, ήταν πολύ πιο εφικτό να διαχειριστεί το παιχνίδι και να μην κινδυνεύσει από την ακίνδυνη Ντνίπρο. Όταν μάλιστα ο Τζούρισιτς παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία των τυπικά γηπεδούχων, με σουτ στο 74′, όλα απλουστεύτηκαν.

Απλώς στο 84′ με εκτέλεση πέναλτι ο Ιωαννίδης διεύρυνε το προβάδισμα του Τριφυλλιού, που δέχθηκε γκολ στο 90′ και χάλασε το απόλυτο.

Οι συνθέσεις

Ντνίπρο: Κιναρέλκιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61′ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73′ Κραπιλένκο), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Χουτσούλιακ, Ραμπτσίνσκι, Τρετιάκοβ (61′ Άνταμτσουκ), Ντόβμπικ

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (70′ Τσόκαϊ), Τζούρισιτς (78′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (70′ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.