Νέα εποχή, νέο λογότυπο για το Twitter

«Θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Elon Musk μετά την αποκάλυψη του νέου λογότυπου. «Λυπάμαι που πήρε τόσο πολύ».

Ο Elon Musk είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να κάνει μία από τις πιο αισθητές αλλαγές στο Twitter ήδη από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης το περασμένο φθινόπωρο, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αντικαταστήσει το ευρέως αναγνωρισμένο λογότυπο με το γνωστό πτηνό.

Σε ένα tweet νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο Elon Musk ανέφερε ότι «σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του twitter και, σταδιακά, όλα τα πτηνά».

Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Αν απόψε δημοσιοποιηθεί ένα αρκετά καλό λογότυπο Χ», αυτό θα «τεθεί σε λειτουργία παγκοσμίως αύριο».

Το «Χ» σηματοδοτεί αυτό που ο Musk έχει περιγράψει ως μια «εφαρμογή για τα πάντα» που θα μπορούσε να συνδυάζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα άμεσα μηνύματα και τις υπηρεσίες πληρωμών, παρόμοια με τη δημοφιλή κινεζική εφαρμογή WeChat.

Φωτ.: REUTERS/Carlos Barria

Ο Elon Musk έχει πει ότι η αγορά του Twitter ήταν σημαντική κίνηση για την επιτάχυνση «της δημιουργίας της X». Σημειώνεται ότι η εταιρική οντότητα που δημιούργησε για την αγορά και τον έλεγχο του Twitter ονομάζεται X Holdings.

Ο Musk μίλησε σε ένα ηχητικό livestream του Twitter νωρίς την Κυριακή για να ανακοινώσει ότι αλλάζει το λογότυπο του Twitter. «Θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό», είπε. «Λυπάμαι που πήρε τόσο πολύ».

Σύμφωνα με τους New York Times, λίγες ώρες αργότερα, ο Musk ανέφερε σε ένα email προς τους υπαλλήλους του Twitter ότι «όντως αλλάζουμε σε X» και πρόσθεσε πως αυτό ήταν το τελευταίο μου μήνυμα από email του Twitter, προτού υπογράψει με ένα emoji χαιρετισμού.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino, επιβεβαίωσε το λανσάρισμα του εμπορικού σήματος X την Κυριακή. Η ίδια έγραψε στο Twitter: «Είναι εξαιρετικά σπάνιο πράγμα – στη ζωή ή στις επιχειρήσεις – να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία να κάνεις άλλη μια μεγάλη εντυπωσιακή εμφάνιση. Το Twitter προκάλεσε τεράστια εντύπωση και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Τώρα, το X θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο, μεταμορφώνοντας την παγκόσμια αγορά».

Η Yaccarino δήλωσε ότι το X θα «επικεντρωθεί στον ήχο, το βίντεο, την ανταλλαγή μηνυμάτων, τις πληρωμές/τραπεζικές συναλλαγές» και θα αποτελέσει μια «παγκόσμια αγορά ιδεών, αγαθών, υπηρεσιών και ευκαιριών». Και πρόσθεσε: «Το X θα είναι η πλατφόρμα που θα μπορεί να προσφέρει, λοιπόν… τα πάντα».

Η προγραμματισμένη κατάργηση του λογότυπου του Twitter έγινε αρχικά, όπως ήταν αναμενόμενο, στον λογαριασμό του ίδιου του Musk. Αργότερα, δήλωσε ότι το σκεπτικό του πίσω από την αλλαγή του λογότυπου ήταν η επιθυμία του «να ενσωματώσει τις ατέλειες  όλων μας, αυτών που μας κάνουν μοναδικούς». Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του ίδιου να κάνει το σύμβολο X με τα χέρια του σταυρωμένα μπροστά από μια αφίσα για το αυτοκίνητο Tesla Model X, με τη λεζάντα: «Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό που με πρόδωσε, αλλά μου αρέσει το γράμμα Χ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.