Ένα σπίτι ασφαλισμένο από κάθε κίνδυνο είναι ένα χαρούμενο σπίτι

Μπορεί πολλά να (επι)βαρύνουν τον σπιτικό προϋπολογισμό αλλά όταν έρχεται το θέμα της ασφάλειας των δικών μας και της ζωής μας εν γένει, τα λόγια περιττεύουν.

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου» καθώς για όλους μας αυτό είναι το βασίλειό μας, ο χώρος που αισθανόμαστε πραγματικά εμείς, ασφαλείς και ελεύθεροι. Είναι το μέρος που φτιάχτηκε από εμάς για εμάς, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες μας και το προσωπικό μας γούστο. Τι κάνουμε όμως για να το έχουμε ασφαλισμένο; Αν και είναι κάτι τόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι πολύ περίεργο που η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς δεν έχουμε φροντίσει για αυτό. Σε αυτό μάλλον φταίει η άγνοια και η λαθεμένη εντύπωση ότι είναι ένα ακριβό σπορ, κάτι που θα μας βγάλει εκτός του σπιτικού μας προϋπολογισμού. Και όμως σε πολλά σενάρια ασφάλισης μπορεί να είναι και πιο οικονομικό από την ασφάλιση του αυτοκινήτου (!). Για παράδειγμα, μπορείς να ασφαλίσεις το κτήριο με το περιεχόμενο, συμπεριλαμβάνοντας την κάλυψη του σεισμού, με επιπλέον κάλυψη τα καιρικά φαινόμενα, με το πρόγραμμα Multihome Ευέλικτο της Eurolife FFH.

Έχει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι σε μία χώρα με σεισμική δραστηριότητα και με πολύ στενάχωρα περιστατικά από πυρκαγιές και πλημμύρες σταθερά να συμβαίνουν σε ετήσια βάση, ο κόσμος παραμένει εκτεθειμένος στον κίνδυνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι παρόλο το μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης, μόλις το 16% είναι ασφαλισμένα. Όσον αφορά δε τα σπίτια που έχουν πάθει ολική ή μερική καταστροφή από καιρικά φαινόμενα, το 2021 βρέθηκε ότι μόλις το 3% από αυτά ήταν καλυμμένα.

Οπότε τι κάνουμε για αυτό; Η ενημέρωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όπως όλοι φροντίζουμε την ασφάλεια των δικών μας και τη δική μας, του αυτοκινήτου και πιθανόν της επιχείρησής μας, τότε δεν ήρθε η ώρα να φροντίσουμε την περιουσία μας όπως της αξίζει;

Σε αυτό αν προσθέσουμε και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, που ήρθε με μία νέα νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται ήδη σε ισχύ από την 28η Ιουλίου 2023 και που θα τη δούμε με το καλό από 01/01/2024 για τα σπίτια που είναι ασφαλισμένα, καταλαβαίνουμε ότι θα είναι μία WIN WIN κατάσταση: και μείωση φόρου και ασφαλισμένο το σπιτάκι μας.

Το πολύ καλό στην όλη ιστορία είναι ότι υπάρχουν πολλά και ευέλικτα προγράμματα για να καλύψουν κάθε ανάγκη, είτε είσαι ιδιοκτήτης, είτε ενοικιαστής. Στα προγράμματα για ασφάλιση κατοικίας της Eurolife FFH μπορείς να καλύψεις κτήριο, περιεχόμενο ή και τα δύο, ενώ προσφέρονται και συγκεκριμένες καλύψεις χωρίς απαλλαγή, για τις οποίες η εταιρεία καλύπτει εξ ολοκλήρου την αποζημίωση.

Τα προγράμματα MultiHome Ευέλικτο και MultiHome Ολοκληρωμένο για παράδειγμα προσφέρουν τη δυνατότητα μηδενικής συμμετοχής σε ορισμένες καλύψεις όπως είναι η κλοπή, τα καιρικά φαινόμενα, η διαρροή νερού, η αστική ευθύνη προς γείτονες από πυρκαγιά ή διαρροή νερών, η οικογενειακή αστική ευθύνη και άλλα. Μα υπάρχουν και άλλα; Θα αναρωτηθεί κάποιος και σωστά γιατί όπως αναφέρθηκε παραπάνω υπάρχει άγνοια αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί πάντα υπάρχει κάποιος της Eurolife FFH για να μας διαφωτίσει. Οπότε, no worries που λένε και στο νησί, για κάθε πρόβλημα υπάρχει μία λύση και θα τη βρείτε εδώ με ένα κλικ.

Όσο για τους ενοικιαστές, υπάρχει και πρόγραμμα ασφάλειας αποκλειστικά για το περιεχόμενο, το γλυκά λεγόμενο Sweet Home Content.  Αυτό λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα για σένα που θέλεις με σιγουριά να αποζημιωθείς σε περίπτωση που τα πραγματάκια σου φθαρούν από κάποια ζημιά ή κλαπούν.

Σε κάθε περίπτωση, η σωστή πληροφόρηση θα ασφαλίσει τόσο εσένα, την οικογένειά σου και το σπιτάκι σας, όσο και τα αγαπημένα σας υπάρχοντα από καθετί που μπορεί να τα βλάψει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπει στη to-do-list ως μία προτεραιότητα γιατί όπως θα έχετε μάλλον καταλάβει μέχρι τώρα είναι μία προτεραιότητα και μάλιστα μεγάλη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.