Οι φανς των Coldplay έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι καθώς το βρετανικό συγκρότημα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της περιοδείας του «Music of the Spheres» για το 2024, με πρώτο σταθμό την Αθήνα στις 8 Ιουνίου 2024 στο ΟΑΚΑ.

Οι Κρις Μάρτιν, Τζόνι Μπάκλαντ, Γκάι Μπέριμαν και Γουίλ Τσάμπιον θα ξεσηκώσουν τα πλήθη δίνοντας συναυλίες σε Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Λυόν, Ρώμη, Ντίσελντορφ, Ελσίνκι, Βιέννη και Δουβλίνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος η  προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιουλίου. Όποιος κάνει εγγραφή στο Coldplay.com θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην προπώληση εισιτήριων από τις 25 Ιουλίου.

View this post on Instagram

A post shared by Coldplay (@coldplay)

Οι Coldplay, που έγιναν συγκρότημα το 1996, θεωρούνται ένα από τα επιτυχημένα παγκοσμίως, με εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Έγιναν ευρέως γνωστοί με το σινγκλ τους Yellow και ακολούθησε το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Parachutes (2000), το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Mercury.

Το δεύτερο άλμπουμ «A Rush of Blood to the Head» (2002), κέρδισε μεταξύ άλλων και το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία του μουσικού περιοδικού ΝΜΕ.

Το 2005 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο X&Y, το οποίο είχε την ίδια θετική αντιμετώπιση από τον κόσμο.

Το τέταρτό άλμπουμ «Viva la Vida or Death and All His Friends» που κυκλοφόρησε το 2008, με παραγωγό τον Μπράιαν Ίνο πήρε εξαιρετικές κριτικές και κέρδισε τρία Γκράμι.