ΠαΣοΚ: «Σουρωτήρι» η επιτροπή ψηφοδελτίων – Χ. Δούκας τώρα για Αθήνα

Σύγχυση και γκρίνια για τις «διαρροές» ονομάτων υποψηφίων του ΠαΣοΚ.

Εικόνα σύγχυσης σε ότι αφορά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΠαΣοΚ εκπέμπεται μετά από κάθε σχεδόν συνεδρίαση της επιτροπής. Κάθε μέλος της επιτροπής φροντίζει να κάνει τις δικές του διαρροές, είτε για να αναδείξει υποψηφιότητες που θέλει είτε για να «κάψει» άλλες, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να μην μπορεί να δώσει τέλος σε αυτό το «πανηγύρι».

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ονοματολογία για τον υποψήφιο στο δήμο της Αθήνας. Κάθε μέρα διοχετεύεται στον Τύπο ένα όνομα. Στην αρχή ήταν ο Δημήτρης Μάντζος, πιο πριν κυκλοφόρησε το όνομα της Ρωξάνης Μπέη και στο ενδιάμεσο ακούστηκαν και άλλα ονόματα όπως αυτό του Δημήτρη Χριστόπουλου.

Από χθες στην πιάτσα κυκλοφορεί το όνομα του Χάρη Δούκα. Ο κ. Δούκας προτάθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη που σύμφωνα με κάποιες πηγές δεν έδειξε τις προθέσεις του, σύμφωνα με κάποιες άλλες «κύκλωσε» το όνομα του αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΜΠ και Τομεάρχη Ενεργειακής Πολιτικής στο ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα της υποψηφιότητας για το δήμο της Αθήνας δεν έχει κλείσει.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε ότι αφορά το δήμο της Θεσσαλονίκης. Το ΠαΣοΚ εμφανίζεται να εκπροσωπείται από δύο παρατάξεις. Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει θετική διάθεση για τον Στ. Αγγελούδη, δεν λείπουν όμως και οι φωνές που λένε ότι ίσως είναι προτιμότερο να δοθεί χρίσμα στον δεύτερο γύρο ώστε να αποφευχθούν αναταράξεις. Η ίδια λογική, υποστηρίζεται, ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί και σε άλλους μεγάλους δήμους όπου το ΠαΣοΚ εμφανίζεται διασπασμένο σε δύο και τρεις παρατάξεις.

Ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει τη δυστοκία που υπάρχει είναι η περιφέρεια Αττικής. Μετά από αναζήτηση κατά την οποία, επίσης, έπεσαν διάφορα ονόματα στο τραπέζι θεωρείται πλέον κάτι σαν μονόδρομος, λόγω και των χρονικών περιορισμών για την κατάθεση των συνδυασμών, η υποστήριξη στον Γιάννη Σγουρο, που έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Όλη αυτή η σύγχυση έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αιχμές για τη λειτουργία της επιτροπής και τις διαρροές που ακολουθούν κάιε συζήτηση στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συνεδριάζει η ΚΟ

Σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στον Δήμο Σαρωνικού. Στη συνέχεια θα συναντήσει τον σύλλογο πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών στη Βουλή.

Στις 3 θα πραγματοποιηθεί κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αντικείμενο την εκλογή Γραμματέα, αναπληρωτή Γραμματέα και συζήτηση επί των επερχόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, προτείνει για τη θέση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, και για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα, τον Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.