Ελεύθερος αφέθηκε ο 32χρονος που προσήχθη ως ύποπτος για τη φωτιά στο Νέο Κουβαρά, καθώς δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος του.

Την προσαγωγή είχε κάνει γνωστή ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα.

Όπως είχε πει ο κ. Αρτοποιός υπήρξαν υποδείξεις για τον εν λόγο άτομο και γι’ αυτό είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, πάντως, παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές. Γι΄αυτό για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνση τους προς ασφαλή προορισμό.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή ενός αλλοδαπού όπου εξετάζεται γιατί σύμφωνα με υποδείξεις έθεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά.