Ανεξέλεγκτο καίει το πύρινο μέτωπο στη Μάνδρα Αττικής, οπου οι φλόγες ξεπερνούν τα 10 μέτρα ενώ καίγονται τα πρώτα σπίτια της Νέας Ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες είναι κοντά σε εργοστάσιο ελαστικών και πρατήριο υγρών καυσίμων, με τις Αρχές να προσπαθούν να αποτρέψουν ένα πέρασμα της φωτιάς σε αυτά τα σημεία.

Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια του στρατού, δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή προκειμένου να μπορέσει να οροθετηθεί η πυρκαγιά.

«Έχω αγανακτήσει με την εικόνα»

«Μέχρι τις 04.00 το πρωί η φωτιά είχε οροθετηθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Δεν είναι σε μια περιοχή πολλά χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, εκτός σχεδίου πόλεως ή αυθαίρετη. Δεν είναι ο δήμος ο φορέας που θα σβήσει τις φωτιές. Έχω αγανακτήσει με την εικόνα που έχω 25 χλμ. από την Αθήνα, δεν το αξίζει αυτό το δάσος», είπε ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στο MEGA.

«Αυτά δεν είχαν προβλεφθεί από τους αρμόδιους φορείς; Δε θα έπρεπε από εχθές να είχε κατασταλεί η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από τη Βοιωτία;», κατέληξε.

«Η κατάσταση είναι τραγική»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σακελλάρης αναφέρει πως «το μέτωπο είναι τεράστιο, δυστυχώς έχει μπει στη Μάνδρα. Ελάχιστα πυροσβεστικά οχήματα έχω δει».

«Ο άνεμος έχει γυρίσει, κινδυνεύει σε δεύτερο σημείο να πηδήσει στην εθνική οδό, πιστεύαμε ότι φέτος θα ήταν τα πράγματα πιο οργανωμένα, την πατήσαμε πέρυσι και πρόπερσι, λάθος επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος. Η κατάσταση είναι τραγική». Όπως λέει ο αντιδήμαρχος, μεγάλος αγώνας γίνεται και για τα αδέσποτα.

«Καίγονται σπίτια κινδυνεύει να μπει η φωτιά στη μητρόπολη του δήμου και πυροσβεστικά δεν υπήρχαν. Στον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας, τη μητρόπολη του δήμου, δεν υπήρχαν πυροσβεστικά. Οι άλλοι οικισμοί τι να πουν, από τι να περιμένουν;».