Όσοι περίμεναν σόου στην αίθουσα του Κοινοβουλίου θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Σόου πάντως υπήρξε στη Βουλή αλλά στην είσοδο. Όχι, ο πρωταγωνιστής δεν ήταν βουλευτής αλλά ένας μηχανόβιος αστυνομικός.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, «η εικόνα που θα σας μεταφέρω διαδραματίστηκε μπροστά στην κεντρική είσοδο της Βουλής, την ώρα που άρχιζαν οι προγραμματικές δηλώσεις. Την είσοδο φρουρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενίοτε και ΜΑΤ συντονιζόμενα με μια κλούβα της Αστυνομίας που βρίσκεται, για ώρα ανάγκης, επί της οδού Ακαδημίας. Την κυκλοφορία επί της Βασ. Σοφίας ρυθμίζουν τροχονόμοι.

Και ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του ένας μοτοσικλετιστής της Αστυνομίας, ένστολος, με τα φλας αναμμένα και με την σειρήνα εν λειτουργία (ωσάν να εκτελούσε επείγουσα αποστολή) και ω του θαύματος σηκώνει ο αθεόφοβος στον αέρα και τα δύο του χέρια από την μηχανή (που βρισκόταν εν κινήσει) για να χαιρετήσει σε στυλ… ροντέο του συναδέλφους του της φρουράς της Βουλής.

Το περίεργο είναι ότι η φρουρά, που είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα όχι μόνον να του κάνει παρατήρηση, αλλά και να τον συλλάβει γελούσε με τα επικίνδυνα καμώματα του μηχανόβιου συναδέλφου τους, την ώρα που οι τουρίστες τους αποδοκίμαζαν. Να σημειώσω ότι στο σημείο αυτό έχουν σκοτωθεί σε τροχαία ατυχήματα αρκετοί συνάνθρωποι μας.