Τι γύρευαν οι Βιετναμέζοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ποιος ο λόγος της επίσκεψης των Βιετναμέζων στην Αθήνα και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ήταν περίπου 11 το πρωί στην μποτιλιαρισμένη Μεσογείων όταν πρόσεξα ένα αυτοκίνητο (Μερτσέντες ήταν θαρρώ) με μια κόκκινη σημαία και στη μέση ένα άστρο, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

«Ήρθαν οι Βιετναμέζοι», αμέσως σκέφθηκα, ωσάν να τους περίμεναν εδώ και καιρό, από τότε που πρόεδροι της Δημοκρατίας μας επισκέπτονταν το Βιετνάμ. Όντως ήταν Βιετναμέζοι, αλλά τι γύρευαν στην Μεσογείων και μάλιστα πήγαιναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης;

Και προσθέτει: Έψαξα, έμαθα και ρώτησα. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν έμαθα ότι επικεφαλής της πολυπληθούς βιετναμέζικης αντιπροσωπείας ήταν ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ Phan di Trac που τον πλαισίωναν δύο μέλη της ΚΕ, η Gia Tuc υπεύθυνη εξωτερικών σχέσεων και πολλοί άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι. Η έκπληξή μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν έμαθα και τον λόγο της επίσκεψης των Βιετναμέζων στην Αθήνα και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ήθελαν να μάθουν το γενικό νομικό εφαρμοστικό πλαίσιο της ελληνικής Αρχής Καταπολέμησης Διαφθοράς. Τους ενημέρωσε πλήρως ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής. Αλλά οι Βιετναμέζοι δεν έμειναν εκεί. Ήθελαν να υπογράψουν και ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (Αρχή Διαφάνειας) με τις αντίστοιχες βιετναμέζικες. Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα να εξάγουμε know how για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ασία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.