ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά ζυμώσεων για τον επόμενο αρχηγό

Συνεδριάζει αύριο 2 Ιουλίου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι είναι οι μνηστήρες για τη θέση του αρχηγού.

Συνεδριάζει αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να δρομολογηθούν τα βήματα για τον νέο αρχηγό και τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Τα μέλη της Γραμματείας αναμένεται να εξετάσουν το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου, τον ορισμό των νέων στόχων του κόμματος και τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Αυτή τη στιγμή συγκρούονται δυο τάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα: Οι προεδρικοί, που επιθυμούν να γίνουν όλα γρήγορα, δηλαδή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έως το τέλος Ιουλίου και η Ομπρέλα που θέλει να πάνε όλα πίσω, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πιθανοί μνηστήρες για τη διαδοχή είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Χθες 30/6 τέλος στα σενάρια διαδοχής έβαλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Δεν ενδιαφέρομαι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε συνομιλία που είχε με τον Νίκο Στραβελάκη στον Real fm. Επισήμανε ωστόσο ότι το αν θα ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού «εξαρτάται από τις εξελίξεις».

Ο κομβικός ρόλος του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Κομβικό ρόλο στη νέα εποχή ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παίξει το πρόσωπο που θα εκλεγεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τις έως τώρα πληροφορίες να προκρίνουν την Όλγα Γεροβασίλη. Mέχρι τις 6 Ιουλίου -πιθανότατα στις 3/8- πρέπει να έχει οριστεί το πρόσωπο αυτό, οπότε και θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης μία από τις δύο επόμενες Κυριακές θα διεξαχθεί πιθανότατα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.