Καιρός: Σαββατοκύριακο με 37άρια

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς.

Με αρκετή ζέστη θα μπει ο Ιούλιος με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο καιρός αύριο Σάββατο 1η Ιουλίου θα είναι γενικά αίθριος στη χώρα, το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς μέχρι το απόγευμα στα ορεινά και των υπόλοιπων περιοχών.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς και στα νησιά τους και πιθανώς μέχρι το απόγευμα στα ορεινά και των υπόλοιπων περιοχών σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ο καιρός την Κυριακή 2 Ιουλίου

Την Κυριακή 2 Ιουλίου στα βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματισθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά περί τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.