Βόλος: Τέσσερα τα τσιμπήματα της οχιάς στο 4χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Το τετράχρονο ναι μεν βρίσκεται στη ΜΕΘ ωστόσο δεν έχει διασωληνωθεί. Εκτός του ότι τα τσιμπήματα της οχιάς ήταν τέσσερα η μικρή παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται το 4χρονο κορίτσι που δέχτηκε τσίμπημα από οχιά.

Το κοριτσάκι, βρισκόταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού και έπαιζε, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε εργασίες καθαρισμού. Όταν πήγε να πιάσει το φαράσι, το φίδι που βρισκόταν στα χόρτα χόρτα της κατάφερε τέσσερα τσιμπήματα στο χέρι.

Αρχικά, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί τής χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην παιδιατρική κλινική. Κατά πληροφορίες, η 4χρονη μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε η διευθύντρια της παιδιατρικής, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού, στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA o Χρήστος Τζελέπης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, το κοριτσάκι βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και δεν έχει διασωληνωθεί.

«Απ’ ότι φαίνεται το κοριτσάκι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, γιατί είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο κος Τζελέπης, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, καθώς το νοσοκομείο διαθέτει εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ.

«Πολλές φορές όταν οι κλίνες είναι γεμάτες – και το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στον κορωνοϊό – γίνονται διακομιδές στην Αθήνα και αλλού», συμπλήρωσε.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του 4χρονου κοριτσιού, καθώς το παιδί ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή.

Τα νέα είναι ευχάριστα για την κατάσταση της υγείας του 4χρονου κοριτσιού, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι.

«Επειδή ήταν μεσημέρι η γιαγιά το πήγε στην εκκλησία που ήταν πλακόστρωτη και να μην το πάει στην παιδική χαρά που έχει χορτάρια. Και βρέθηκε εκεί το φίδι. Ήταν κρυμμένο σε ένα φαράσι. Το μικρό κάτι έσκυψε να πάρει και το δάγκωσε. Είπε »γιαγιά κάτι με δάγκωσε’’ και έτρεξε η γιαγιά και είδε το φίδι μετά και έφυγε για το νοσοκομείο» είπε η θεία του 4χρονου κοριτσιού το απόγευμα της Τετάρτης στο Mega

«Καθάριζε η γιαγιά της αυλή σε μια εκκλησία, πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω. Ήταν στο τσιμέντο. Εκεί που πήγε να βοηθήσει τη δάγκωσε στην παλάμη από μέσα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο και από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Στη συνέχεια την πήγαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και μετά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα» περιέγραψε από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.