Το μόρφωμα «Έλληνες» του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, λειτουργεί από τον Μάιο του 2020. Πριν ακόμα ο αρχηγός του οδηγηθεί στη φυλακή ως μέλος εγκληματικής συμμορίας, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Μια από τις κυρίες δραστηριότητες του κόμματος αυτού, εκτός βέβαια από την προώθηση των μηνυμάτων του Κασιδιάρη, ήταν η πώληση μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου, των βιβλίων αυτού, ημερολογίων του κόμματος, t-shirts Εθνικιστικού περιεχομένου και διαφόρων άλλων gadgets.

Απορίας άξιον είναι το πως γίνονταν αυτές οι πωλήσεις, σε τι ΑΦΜ κόβονταν οι αποδείξεις και φυσικά το που πήγαν τα χρήματα; Το λέμε αυτό, γιατί η αρμόδια επιτροπή οικονομικών της Βουλής, δύο φορές απέρριψε αίτηση αυτού του κόμματος για έκδοση κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης, αναφέρει η ίδια πηγή.

Επίσης, απορίας άξιον είναι το πως οι παντελώς άγνωστοι, πριν από τον Ιούνιο, Σπαρτιάτες, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό για την κάθοδο τους στις εκλογές.

Μιλάμε για χρήματα που χρειάζονται για τα παράβολα των υποψηφίων, τα έξοδα του τυπογραφείου για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, της μεταφοράς τους στα κατά τόπους Πρωτοδικεία και του προπαγανδιστικού υλικού.

Τα ρωτάμε αυτά γιατί αφού δεν υπήρχε έλεγχος, λόγω της ανυπαρξίας κουπονιών στους «Ελληνες», μήπως τα χρήματα από τα βιβλία του Κασιδιάρη έγιναν ψηφοδέλτια των Σπαρτιατών; Λέμε μήπως και μήπως κάποια αρμόδια αρχή οφείλει να ελέγξει τα οικονομικά των δύο σχετιζόμενων σχηματισμών, ενόψει και της κρατικής επιχορήγησης που θα λάβουν, λόγω της εισόδου των Σπαρτιατών στη Βουλή.