Στόχευσε τη γυναίκα του με βαλλίστρα κατά τη διάρκεια καυγά με τραγικό αποτέλεσμα να σκοτώσει τη νεογέννητη κόρη τους. Πρόκειται για έναν 26χρονο άνδρα από τη Νέα Υόρκη σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Αστυνομικές Αρχές από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρουμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μητέρα κρατούσε την κόρη τους -η οποία ήταν μόλις 3 εβδομάδων- όταν ο Patrick Proefriedt, 26 ετών τη στόχευσε με το τόξο, στο σπίτι τους,  στο Colesville της Νέας Υόρκης γύρω,  στις 5:10 π.μ. τοπική ώρα.

«Ενα από τα πιο σπαρακτικά και παράλογα εγκλήματα»

Το βλήμα της βαλίστρας χτύπησε το κοριτσάκι στο πάνω μέρος του κορμού και βγήκε κοντά στη μασχάλη πριν χτυπήσει τη μητέρα στο στήθος. «Πρόκειται για ένα από τα πιο σπαρακτικά και παράλογα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτή την κοινότητα», δήλωσε ο σερίφης Φρεντ Ακσάρ.

Ο Proefriedt, σύμφωνα με τους αξιωματούχους,  στη συνέχεια αφαίρεσε το μπουλόνι της βαλλίστρας με την ευρεία κεφαλή. Επίσης, φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τη σύζυγό του να καλέσει το 911 και στη συνέχεια διέφυγε με ένα κόκκινο φορτηγό pickup πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ανεπιτυχής η προσπάθεια των αστυνόμων να σωθεί το νεογέννητο

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την βαλλίστρα και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σώσουν το κοριτσάκι. Η Eleanor Carey ανακηρύχθηκε νεκρή επί τόπου. Η τραυματισμένη μητέρα της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη, αλλά οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά της. Οι αρχές, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εντόπισαν τον δράστη στο δάσος περίπου ένα μίλι από το σπίτι, αφού το φορτηγό του κόλλησε στη λάσπη.

Συνελήφθη ο πατέρας – δολοφόνος

Ο Proefriedt συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού και της ποινικής απείθειας πρώτου βαθμού, δήλωσαν οι αρχές. Είχε ιστορικό ενδοοικογενειακών επεισοδίων με το θύμα και υπήρχε ενεργή εντολή προστασίας, λένε οι αρχές. Ο Proefriedt τελεί υπό κράτηση στο σωφρονιστικό κατάστημα του σερίφη της κομητείας Broome.

Πηγή: CBS NEWS