Φρέντι Μπελέρης: Δεν ορκίζεται τελικά δήμαρχος

Για κοροϊδία κάνουν λόγο στη Χειμάρρα, αφού το τεκμήριο αθωότητας για τον Φρέντι Μπελέρη παραμένει - Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν θα ορκιστεί τελικά σήμερα 27/6 δήμαρχος της Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης, καθώς χθες το Ειδικό Δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημα των συνηγόρων του να αφεθεί ελεύθερος ή να συνοδευτεί τουλάχιστον για να παρουσιαστεί στην ορκωμοσία που είχε οριστεί για σήμερα.

Συνεπώς ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων και δεν θα είναι ακόμα επίσημα δήμαρχος της Χειμάρρας, χρέος το οποίο θα εκτελεί ο προηγούμενος δήμαρχος κατά την αλβανική νομοθεσία.

Στη Χειμάρρα κάνουν λόγο για κοροϊδία διότι, όπως λένε, το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει σε ισχύ και οι δικαιολογίες για φόβους διαφυγής του δεν ευσταθούν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής» τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για τον Φρέντι Μπελέρη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.