Καιρός: Νεφώσεις και βροχές και στο λεκανοπέδιο – Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

Σε ποιες περιοχές θα πέσουν μπόρες - Σκαρφαλώνει στους 37 από αύριο Τετάρτη ο υδργάργυρος.

Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός (27/6) με τοπικές βροχές σε Κεντρική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, το παραθαλάσσιο κομμάτι της ανατολικής Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και την κεντρική Στερεά Ελλάδα. Καταιγίδες αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το βράδυ και η θερμοκρασία στους 32-33 βαθμούς, μέχρι 35 στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις το πρωί, οι οποίες θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν διάσπαρτες βροχές στο λεκανοπέδιο. Ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 32 βαθμούς, με λιγότερη υγρασία σε σχέση με χθες.

Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στη Θεσσαλονίκη, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 32 βαθμούς Κελσίου.

Φτιάχνει από αύριο Τετάρτη ο καιρός

Την Τετάρτη 28/6 η αστάθεια θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και θα επανέλθει η καλοκαιρία. Μεσημέρι και απόγευμα περιμένουμε πρόσκαιρη συννεφιά, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν διάσπαρτες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ορεινά κυρίως τμήματα.

Σε άνοδο η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 35-36 και ίσως 37 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, όπως είπε η μετεωρολόγος, δεν αναμένεται να δούμε ακραίες θερμοκρασίες, ούτε κάποιον καύσωνα. «Η ζέστη θα είναι υποφερτή» είπε η Χριστίνα Ρήγου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.