Η ανάγκη για επαναφόρτιση και εσωτερική αναζήτηση και γαλήνη µε οδηγούσε πάντα σε ένα ταξίδι. Συχνά θα αφεθώ στην φροντίδα ενός spa ακολουθώντας κάποιο πρόγραµµα ευεξίας. Μετά από χρόνια περιπλάνησης σε ανάλογους προορισµούς, έχω την εµπειρία που απαιτείται για να επιλέξω µε ασφάλεια την επόµενη επίσκεψή µου και – το συστήνω και σε σας – προσπαθώ να µην παρασύροµαι από τις δηµοσιεύσεις, τα testimonials που διαβάζω ή τις εµπειρίες που µου µεταφέρουν. Έχοντας αυτό το σκεπτικό, επέλεξα και σας προτείνω τους εξής προορισµούς ευεξίας:

Οι επιλογές των spa της Άννας- Μαρίας

Η εµπειρία µου ως συντάκτρια περιοδικών µε βοήθησε να γνωρίσω κορυφαία spa στην Ελβετία, στη Γαλλία, στο Ισραήλ, στην Καλιφόρνια και αλλού. Κατέληξα πως στη χώρα µας υπάρχουν πια πολλά κέντρα ευεξίας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα πολυτελή του εξωτερικού.

Στην Αθήνα θα απολαύσεις την εµπειρία του GB spa. Σταθερή διαχρονική αξία, µέσα στην πόλη µου που προσφέρει υψηλό επαγγελµατισµό και γαλήνη.

Στη Θεσσαλονίκη επιλέξτε την άµεση φροντίδα του Day Idolo Spa στην καρδιά της πόλης.

Στην Κέρκυρα επισκεφτείτε το Kontokali Bay Resopt & Spa, που προάγει την ολιστική ευεξία, προσφέρει ένα ταξίδι αναζωογόνησης και περιποίησης και καταφέρνει να ισορροπεί σώµα, πνεύµα και ψυχή µε ειδικές θεραπείες και υπηρεσίες περιποίησης.

Στην Κρήτη ο απόλυτος Spa προορισµός είναι το Nana Princess Suites Villas & Spa µε το The Royal Wellness Club διαχρονικό παραµένει το Six Senses Spa του Elounda Peninsula.

Στην Χαλκιδική απολαύστε τις φροντίδες του Spa & Fitness Center του AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort, όπου ξεχωρίζουν τα χαλαρωτικά µασάζ αλλά και οι περιποιήσεις µε ελαιόλαδο, αυτά του µελιού και του shea butter, εξασφαλίζοντας µοναδική εµπειρία στον επισκέπτη.

Οι προτάσεις για ιαµατικές πηγές

Λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους, η χώρα µας διαθέτει µια πληθώρα ιαµατικών πηγών από τις οποίες ελάχιστες έχουν αξιοποιηθεί.

Στην Αιδηψό η εµπειρία στο Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel είναι αυτή ενός περιβάλλοντος θαλπωρής. Με το φηµισµένο ιαµατικό νερό, που αναβλύζει σε θερµοκρασία 80-85°C, απολαµβάνεις ιαµατική λουτροθεραπεία ή λασπόλουτρα για αποτοξίνωση.

Στα Καµένα Βούρλα το Galini Wellness Spa & Resort, των Mitsis Hotel, διαθέτει ένα από τα µεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά ιαµατικά spa στον κόσµο.

Στη Χαλκιδική οι ξενοδοχειακές µονάδες µε ιαµατικές θεραπείες του Miraggio Thermal Spa Resort, φιλοξενούν το Myrthia Thermal Spa µε εξαιρετικά πρωτόκολλα µασάζ για την αποσυµφόρηση των ποδιών και την ανακούφιση της πλάτης.

Στο Λουτράκι ξεχωρίζει η Ιαµατική Πηγή Λουτρακίου µε ιαµατικό νερό απαράµιλλης ποιότητας, σε ένα ενδιαφέρον κτίριο µε ψηφιδωτά τα οποία δηµιούργησε ο Στέφανος Ξενόπουλος.

Στους πρόποδες του Καϊµακτσαλάν από τους πιο δηµοφιλής προορισµούς είναι οι πηγές Πόζαρ.

Στην Ικαρία ξεχωρίζουν τα ιαµατικά λουτρά στην πόλη των Θερµών.

WHO IS WHO

Η Άννα-Μαρία Παπίρη είναι wellness editor και συγγραφέας. Ασταµάτητη και δραστήρια κάθε ώρα της µέρας, περιµένει τις διακοπές σαν µια περίοδο ανάπαυσης και αναγέννησης σώµατος και πνεύµατος.

Ανακαλύψτε ξανά τη χώρα μας στην ειδική έκδοση «Διακοπές» που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα περίπτερα. 55 χρόνια τώρα ξέρουμε την Ελλάδα καλύτερα από όλους.