Στην ΠτΔ τα αποτελέσματα των εκλογών: «Έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη»

Στην Πτδ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κωνσταντίνος Τασούλας - «Η οκτακομματική νέα Βουλή γεννά προκλήσεις για τον πρόεδρό της» είπε η ΠτΔ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο πήγε λίγο πριν τις 10:00 ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να παραδώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Νωρίτερα τα είχε παραλάβει από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.

«Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές αψεγάδιαστα. Συνεχάρην την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, την κ. Σπανού, για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους, μου έδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών. Έχουμε ενσωμάτωση 99,6%, οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές. Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή «δεδηλωμένη» από τη σύνθεση και με βάση τις συνταγματικές υποχρεώσεις μου σας παραδίδω την σύνθεση της νέας Βουλής για να δρομολογήσετε κι εσείς στις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητές»

«Σας ευχαριστώ κ. πρόεδρε. Θα έρθει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση. Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα. Νομίζω ότι η νέα Βουλή γεννά πολλές προκλήσεις για τον επόμενο πρόεδρο, θα τα ζήσουμε όλοι μαζί. Η οκτακομματική νέα Βουλή γεννά προκλήσεις για τον πρόεδρό της. Θα τα ζήσουμε όλοι μαζί εύχομαι το καλύτερο για τον τόπο» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Είχαμε και το 2015 οκτακομματική Βουλή, όλα θα πάνε κατ’ ευχήν» απάντησε ο κ. Τασούλας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.