Εκλογές 2023: Παράταση σε τέσσερα εκλογικά κέντρα

Καιρικά απρόοπτα στις εκλογές 2023 - Παράταση της διαδικασίας ψηφοφορίας σε τέσσερα εκλογικά κέντρα λόγω των φαινομένων

Προβλήματα στις εκλογές 2023 έχει προκαλέσει ο καιρός στην Αχαΐα όπου αποφασίστηκε παράταση της εκλογικής διαδικασίας σε τέσσερα εκλογικά κέντρα.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην Πάτρα όπου κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ περιφερειακά σημειώθηκαν ακόμα και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Τα «τερτίπια» του καιρού, είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι ψηφοφόροι που μετέβαιναν στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα και έτσι αποφασίστηκε η παράταση της εκλογικής διαδικασίας σε τέσσερα εκλογικά κέντρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ ο δρόμος για τα Καλάβρυτα έχει κλείσει, λόγω των κατολισθήσεων.

Συγκεκριμένα, Η βροχόπτωση είναι σφοδρή και στην Πάτρα, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν ξηλωθεί τέντες και κεραμοσκεπές. Στο χωριό Ελαιώνας έχει κοπεί και το ρεύμα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Κλειτορία Καλαβρύτων, με την πυροσβεστική να δέχεται διαρκώς κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, η Περιφέρεια έδωσε εντολή σε εργολάβους να ανοίξουν το δρόμο για τα Καλάβρυτα άμεσα.
Το μεσημέρι της Κυριακής, κεραυνός έπεσε σε σπίτι στα Κάτω Συχαινά, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και να υπάρξει διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.