Στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο φαίνεται να έχει καταλήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στόχος είναι στη νέα κυβέρνηση να υπάρχουν νέα πρόσωπα, γυναίκες, εξωκομματικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και ταυτόχρονα να επιβραβευτούν και κάποιοι για τις επιδόσεις τους την προηγούμενη τετραετία. Δεν είναι και πολύ εύκολη η εξίσωση», σημείωναν με νόημα συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, πέραν των υπουργών ο κ.Μητσοτάκης θα έχει στο πλάι του στο Μέγαρο Μαξίμου ένα στενό κύκλο συνεργατών που θα είναι επιφορτισμένοι με τον συντονισμό και την επίβλεψη του κυβερνητικού έργου. Πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την ομάδα που θέλει κοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σ’ αυτή την δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του θα έχει ο Σταύρος Παπασταύρου.

Πρόκειται για ένα στέλεχος με μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία ως δικηγόρος στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Μάλιστα, αποφοίτησε πρώτος από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Harvard με υποτροφία.

Έχει σημαντική και πολύχρονη παρουσία στη πολιτική ζωή στην Ελλάδα και επιρροή στην Ευρώπη με υψηλόβαθμες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Είχε εκλεγεί Πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης του ΕΛΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου για μία δεκαετία.

Ορόσημο στη διαδρομή του ήταν όταν του ανατέθηκε ο ρόλος του κύριου διαπραγματευτή της Ελλάδος με τους δανειστές  το 2012-2015 και συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια της χώρας μας να κρατηθεί στο ευρώ. Μάλιστα  λένε τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία μαζί του οι υπουργοί που προέρχονταν από τα άλλα κόμματα της τότε συγκυβέρνησης.