Εμφύλιος Wagner – Πούτιν: Σε εγρήγορση η G7 – Αναστέλλεται η ναυσιπλοΐα σε ποταμό της Ρωσίας – Το μήνυμα Σαρλ Μισέλ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7 μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7 για τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της μισθοφορικής ομάδας Wagner τόνισε ότι μπήκε στη Ρωσία με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία, δηλώνοντας «έτοιμος να πεθάνει».

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του, έκανε λόγο για προδοσία και προειδοποίησε ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή και οι προδότες θα τιμωρηθούν.

Σαρλ Μισέλ: Ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Ρωσία καθώς εξελίσσεται. Είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα. Η υποστήριξή μας για την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ακλόνητη».

«Αναστέλλεται η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα»

Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την Wagner, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ώστοσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.