Σε θρίλερ εξελίσσεται το ζήτημα με την τοποθεσία όπου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρέοδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, με ουκρανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει φύγει με το αεροσκάφος του από τη Μόσχα και μάλιστα επισημαίνουν ότι το στίγμα του έχει χαθεί, υπονοώντας ότι ο πιλότος εσκεμμένα έκλεισε το ραντάρ προκειμένου να  κρατηθεί μυστικό το σημείο προσγείωσης.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογραμμίζει ότι πρόεδρος της Ρωσίας εργάζεται στο Κρεμλίνο.

Πριν από λίγες ώρες, πάντως, τα μεγαλύτερα ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Πούτιν έφυγε από τη Μόσχα. λέγοντας πως στον χάρτη φάνηκε το αεροπλάνο του Πούτιν αρχικά να κατευθύνεται βορειοδυτικά της Μόσχας.

Ωστόσο, μισή ώρα μετά την αναφορά της αποχώρησης και την απεικόνιση στον χάρτη, έγινε γνωστό ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

«Ο Πούτιν έφυγε, με το αεροσκάφος του, από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη στις 14:16 (ώρα Ρωσίας). Η πορεία δεν έχει καθοριστεί. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ στην περιοχή του Τβερ» επισήμαναν τα ΜΜΕ.

Κρεμλίνο: Αμνηστία σε όσους παραδοθούν

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές προσφέρουν αμνηστία σε μαχητές της Wagner, εφόσον παραδοθούν.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλούμενο Ρώσο νομοθέτη αναφέρει ότι στους μαχητές της Wagner θα προσφερθεί αμνηστία με την προϋπόθεση ότι θα παραδοθούν το συντομότερο δυνατό. Τον ισχυρισμό επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Reuters.

Έξι ώρες από τη Μόσχα η αυτοκινητοπομπή της Wagner

Μια φάλαγγα μαχητών, αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner έφτασε στην περιοχή του Λίπετσκ, περίπου έξι ώρες από τη Μόσχα.

Αρκετά βίντεο στα κανάλια Telegram δείχνουν οχήματα της Wagner να περνούν από το Έλετς, μια πόλη στην περιοχή του Λίπετσκ που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Ο κυβερνήτης του Λίπετσκ, Ιγκόρ Αρταμόνοφ, δήλωσε ότι η αυτοκινητοπομπή βρίσκεται πλέον στην περιοχή. «Καλώ τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μην ταξιδέψουν», έγραψε ο Αρταμόνοφ.