Υποβρύχιο Titan: Αυτά είναι τα συντρίμμια που βρέθηκαν

Τι λέει για τα συντρίμμια και το υποβρύχιο Titan ο εμπειρογνώμονας και φίλος δύο εκ των επιβατών, David Mearns.

Ένα πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο φαίνεται ότι είναι τα συντρίμμια που βρέθηκαν πριν λίγη ώρα στην περιοχή έρευνας κοντά στον Τιτανικό, όπως είπε στο Sky News ο εμπειρογνώμονας David Mearns και φίλος δύο εκ των επιβατών του υποβρυχίου.

Ο Mearns διευκρίνισε ότι είναι μέλος μιας ομάδας στο WhatsApp στην οποία συμμετέχει η Λέσχη Εξερευνητών και ο πρόεδρος της Λέσχης επιβεβαίωσε την είδηση για τα όσα βρέθηκαν.

«Και πάλι πρόκειται για ένα αντισυμβατικό υποβρύχιο, αυτό το πίσω κάλυμμα είναι το μυτερό άκρο του και το πλαίσιο προσγείωσης είναι το μικρό πλαίσιο πάνω στο οποίο φαίνεται να κάθεται» είπε, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για το υποβρύχιο Titan.

«Το κύτος δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά έχουν ανακαλυφθεί δύο πολύ σημαντικά μέρη του όλου συστήματος και αυτά δεν θα μπορούσαν να βρεθούν αν δεν είχε κατακερματιστεί» πρόσθεσε.

Ο Mearns μίλησε επίσης για το φέρινγκ (αεροδυναμικό κάλυμμα) του υποβρυχίου – που έχει σχήμα ουράς ψαριού – και είπε: «Εάν το φέρινγκ έχει αποκολληθεί και το πλαίσιο έχει αποκολληθεί – τότε κάτι πολύ κακό έχει συμβεί σε ολόκληρη τη δομή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν έχουν βρει το κύτος του οποίου οι άνδρες βρίσκονται μέσα».

Σε λίγη ώρα αναμένεται η συνέντευξη Τύπου της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για τα όσα έχουν βρεθεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.