Σε αδιέξοδο φαίνεται να έχουν οδηγηθεί οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης στην Κω και πλέον οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν από τις εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τα μέλη κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σε… 92΄ λεπτά, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, βίασε και στραγγάλισε την 27χρονη Αναστάζια.

Χθες απολογήθηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που θεωρείται ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης με την ανακρίτρια να μην έχει στα χέρια της κανένα νέο στοιχείο, προκειμένου να τον συνδέσει με τη δολοφονία της 27χρονης και να αλλάξει το κατηγορητήριο.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν να κριθεί ως προσωρινά κρατούμενος και να προφυλακιστεί είναι διότι θεωρείται ύποπτος φυγής μετά τον εντοπισμό του εισιτηρίου που βρέθηκε στην κατοχή με προορισμό την Ιταλία δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της 27χρονης.

Η απολογία του Μπαγκλαντεσιανού και οι αντιφάσεις του συγκατοίκου του

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με την κοπέλα την προηγούμενη Δευτέρα, την πήρε και πήγαν στο σπίτι του. Εκεί η κοπέλα έμεινε μαζί του, ήπιαν μερικές μπύρες και έφυγαν. Την άφησε -όπως υποστηρίζει- στο σημείο όπου η ίδια έδωσε το στίγμα της στον φίλο της και του είπε «έλα να με πάρεις»Όπως υποστηρίζει, δεν είχε μαζί της σεξουαλική επαφή.

Από την πλευρά του ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, επιμένει ότι δεν είδε την κοπέλα στο σπίτι με τον φίλο και συγκάτοικο, ούτε άκουσε τίποτα, γιατί ήταν σε άλλο δωμάτιο. Όμως, ισχυρίζεται είδε αργότερα τον 32χρονο να έρχεται στο σπίτι, περίπου μισή ώρα μετά τη συνάντηση που είχε υποτίθεται με την κοπέλα στο σπίτι και από εκεί κατάλαβε ότι κάτι συνέβη, διότι εμφανιζόταν αναστατωμένος. Επίσης ο συγκάτοικος του 32χρονου λέει ότι δεν ήξερε πως είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Ιταλία.

Ωστόσο σε χθεσινή συνέντευξή του ο άνδρας από το Πακιστάν άλλαξε κάποια σημεία της αρχικής του κατάθεσης και υποστήριξε ότι όταν επέστρεψε είδε τον 32χρονο και την 27χρονη να πίνουν μπύρες και ότι στις 23:00 άκουσε τη μοτοσικλέτα να φεύγει με τους δύο. Στην ίδια παρουσία του στο MEGA ο Πακιστανός περιέγραψε και όσα είπε στον Μπαγκλαντεσιανό για την παρουσία της Αναστάζια στο σπίτι τους.

Είπε πως απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την κοπέλα, και πως μετά τις 23:00, άκουσε την μοτοσυκλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί, κάτι όμως που δεν διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας του απέναντι σπιτιού που τους είχε «πιάσει» κατά την είσοδό τους.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης ίσως ήταν υπό καθεστώς φόβου από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ή ήθελε να καλύψει τον συγκάτοικό του. Γνωρίζουν τις κινήσεις του, είναι υπό επιτήρηση, ενώ όπως λένε οι αστυνομικοί, ο Πακιστανός δεν είχε προβεί σε καμία ανάληψη χρημάτων, ούτε είχε βγάλει κάποιο εισιτήριο για να διαφύγει, σε αντίθεση τον 32χρονο συγκάτοικό του.

Τα ερωτήματα

Είναι πολλά τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω αρχικά από την εξαφάνιση της κοπέλας και από τον θάνατό της. Μάλιστα, το σήμα του κινητού της 27χρονης δεν δόθηκε από το σπίτι του 32χρονου.

Επιπλέον, ερωτήματα προκαλεί και η στάση του ζευγαριού καθώς οι ίδιοι αναρτούσαν φωτογραφίες με πολυτελείς διακοπές και ισχυρίζονταν ότι παρόλα αυτά ήταν άνθρωποι του «μεροκάματου».

Ο σύντροφος της Αναστάζια πήρε άδεια απ΄ τις ελληνικές Αρχές να γυρίσει στην Πολωνία με την μητέρα της άτυχης κοπέλας παρόλα αυτά θα πρέπει να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή στη διάθεση των Αρχών.

Αναμένεται η εξέταση DNA από τα νύχια της 27χρονης και απ΄ το σπίτι του 32χρονου βασικού υπόπτου ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν και να δοθούν τα αποτελέσματα τις δικαστικές Αρχές.

Το πρόβλημα προκύπτει καθώς η σορός της Αναστάζια ήταν μέρα σε υγροβιότοπο και συνεπώς κάποια στοιχεία έχουν εξαφανιστεί.

DNA και κινητά «δείχνουν» τον δολοφόνο και τους συνεργούς του

Η μητέρα και ο πατέρας της 27χρονης κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ για ολιγωρία σχετικά με την υπόθεση. Το τελευταίο σήμα σε SMS από το κινητό της Αναστάζια καταγράφηκε σε χώρο στην περιοχή Τιγκάκι έξω από το σπίτι του 32χρονου.

Η 27χρονη είχε βγει και έψαχνε να προμηθευτεί χασίς και κάποιος της υπέδειξε τον 32χρονο ο οποίος καθόταν μαζί με άλλα 4 άτομα έξω από το μαγαζί στο οποίο η κοπέλα πήγε να αγοράσει κρασί. Υπάρχουν αρκετά κενά σχετικά με την υπόθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ πήγε στον εργασιακό χώρο της 27χρονης και του συντρόφου της και οι πληροφορίες τους θέλουν να μην έχουν τόσο καλές σχέσεις μεταξύ τους και ν υπάρχουν τριβές και συχνοί καυγάδες. Από την πλευρά της κοπέλας υποστηρίζουν ότι ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι.

Αναφορικά με την δουλειά που έκαναν στο ξενοδοχείο, ήταν στο πόστο της «λάντζας» και σύμφωνα με τους προβληματισμούς της ΕΛ. ΑΣ η οικονομική τους κατάσταση δεν δικαιολογούσε την ζωή που έκαναν, δηλαδή τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό.

Η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό το κινητό της κοπέλας, του συντρόφου της, του 32χρονου υπόπτου, και του συγκάτοικου του 32χρονου υπόπτου, προσπαθώντας να βρει στοιχεία τα οποία θα δέσουν την υπόθεση.