Σοκάρει η περιγραφή της Άννας, της εθελόντριας της Πυροσβεστικής, που εντόπισε τη σορό της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, δεμένη χειροπόδαρα και μέσα σε μαύρες σακούλες. Ο δράστης, είχε σκεπάσει την σορό με στάχυα και κλαδιά δένδρου και είχε δημιουργήσει ένα καμουφλάζ που ταίριαζε με το φυσικό περιβάλλον.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα Aνθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις» είπε η εθελόντρια στην ΕΡΤ.

«Η μυρωδιά γινόταν έντονη»

«Παρέμεινα στο σημείο, χρησιμοποίησα το κοντάρι. Μου ήρθε μια μυρωδιά. Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια» τόνισε.

Αμέσως η Άννα ζήτησε βοήθεια από μια εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά. Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της Αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του άγριου εγκλήματος στην Κω.

Στο μεταξύ απολογείται από τις 12.30 και μέχρι αυτήν την ώρα ο ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή της άτυχης 27χρονης Αναστάζια.

Τι θα υποστηρίξει ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός

Ο κατηγορούμενος δίνει εξηγήσεις στην ανάκριση συνοδευόμενος από τον συνήγορο που διορίστηκε από τις δικαστικές υπηρεσίες, Ζαφείρη Δρόσο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 32χρονος  επιμένει στην αθωότητά του, ενώ θα ισχυριστεί ότι δεν συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα. Επίσης, θα υποστηρίξει ότι μετά τη συνάντησή τους στο σούπερ μάρκετ, την προηγούμενη Δευτέρα, έφυγε μαζί της με τη μηχανή του για το σπίτι του. Η κοπέλα κρατούσε ένα μπουκάλι κρασί και του ζήτησε να πάει τουαλέτα στο σπίτι του. Όταν έφυγαν  από το σπίτι ο Μπαγκλαντεσιανός την άφησε -όπως υποστηρίζει-  σε ένα άλλο κεντρικό σημείο για να φύγει μόνη της.
«Εγώ και η Αναστάζια σχεδιάζαμε να παντρευτούμε και να αποκτήσουμε παιδιά. Ήμασταν μαζί για 10 ολόκληρα χρόνια και είχαμε μια πολύ καλή ζωή μαζί. Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ στη ζωή μου. Ήταν το άλλο μου μισό. Τώρα απλά η καρδιά μου αιμορραγεί και η ζωή μου πήγε στην κόλαση» είπε νωρίτερα ο σύντροφός της ο οποίος χθες επέστεψε στην Πολωνία.