Η ατζέντα της ημέρας: Τα ερωτήματα για τον φόνο της Αναστάζια – Στους 81 οι νεκροί του ναυαγίου – «Ανοίγει η ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα είναι Τρίτη, 20 Ιουνίου, και οι έρευνες για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια στην Κω συνεχίζονται. Όσον αφορά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν άνετη επικράτηση της ΝΔ.

1

Τα ερωτήματα για τον φόνο της Αναστάζια

  • Το πιθανότερο σενάριο: Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι καταλήγουν στο σενάριο της δολοφονίας, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η Αναστάζια μάλλον στραγγαλίστηκε.
  • Tο ιατροδικαστικό πόρισμα: Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο θάνατος της νεαρής κοπέλας, ήταν μαρτυρικός και προκλήθηκε από ασφυξία.
  • Τα ερωτήματα: Το πρώτο ερώτημα αφορά στο κινητό της 27χρονης, που είχε βρεθεί από περαστικό πολίτη, χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Και αυτό διότι, το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες πριν βρεθεί χωρίς αποτέλεσμα. Το δεύτερο ερώτημα αφορά το σημείο, που βρέθηκε η σορός της κοπέλας. Ήταν ένα σημείο που είχε επίσης ελεγχθεί πολλές φορές από τις ομάδες ερευνών.
2

Στους 81 οι νεκροί του ναυαγίου στην Πύλο

  • Οι σοροί που εντοπίστηκαν: Ακόμα δύο σοροί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του σημείου του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου. Οι τρεις σοροί, που λέγεται πως πρόκειται για άνδρες, ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 81.
  • Ο αριθμός των επιβαινόντων:  Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών
  • Η απολογία των συλληφθέντων: Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, αναμένεται να απολογηθούν οι 9 συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο καθώς οι συνήγοροι τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

«Ανοίγει η ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

  • Η δημοσκόπηση:  Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της RASS, η διαφορά μεταξύ του πρώτου (Νέα Δημοκρατία) και του δεύτερου κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) καταγράφεται στις 23,4 μονάδες.
  • Τα ποσοστά των κομμάτων: Νέα Δημοκρατία 40,2%, ΣΥΡΙΖΑ 16,8%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, ΚΚΕ 7,6%, Ελληνική Λύση 3,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, ΝΙΚΗ 2,8%, ΜέΡΑ25 2,6%, Σπαρτιάτες 2,2%.
  • Η κατανομή των εδρών: Με 6 κόμματα στη Βουλή και χωρίς αναγωγή η κατανομή των εδρών θα είχε ως εξής: Νέα Δημοκρατία 170 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 50 έδρες, ΠΑΣΟΚ 35 έδρες, ΚΚΕ 23 έδρες, Ελληνική Λύση 11 έδρες, Πλεύση Ελευθερίας, 11 έδρες. Με αναγωγή και 7 κόμματα στη Βουλή η κατανομή των εδρών: Νέα Δημοκρατία 166 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 49 έδρες, ΠΑΣΟΚ  33 έδρες, ΚΚΕ 22 έδρες, Ελληνική Λύση 11 έδρες, Πλεύση Ελευθερίας 11 έδρες, Νίκη 8 έδρες.
4

Qatargate: Παραιτήθηκε ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ

5

Καλή εμφάνιση αλλά ήττα για την εθνική μας απέναντι στη Γαλλία

  • Ο αγώνας: Η Εθνική μας αν και έδειξε καλό πρόσωπο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ηττήθηκε με 1-0 από τη Γαλλία στο Παρίσι
  • Το πέναλτι: Η στιγμή που έκρινε τον αγώνα ήταν αναμφίβολα το πέναλτι που κέρδισε ο Αντουάν Γκριζμάν από τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο και μετέτρεψε σε γκολ ο Κίλιαν Εμπαπέ.
  • Η συνέχεια: Το επόμενο, επίσης ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι για την Εθνική μας είναι προγραμματισμένο για τις 7 Σεπτεμβρίου, απέναντι στην Ολλανδία, στην έδρα των «οράνιε».
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.