Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Καλή εμφάνιση αλλά ήττα για την εθνική μας

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε με αυταπάρνηση, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, ωστόσο λύγισε από την πανίσχυρη Γαλλία, η οποία επικράτησε 1-0 για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Η ψυχωμένη Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα στο Παρίσι, έβαλε δύσκολα στον Μπαπέ και την παρέα του, αλλά τα σερί λάθη του Μαυροπάνου (πέναλτι, παράβαση στην εκτέλεση, αποβολή) στοίχισαν την «κρύα» ήττα από την Γαλλία (1-0). Ο Βλαχοδήμος έπιασε το πέναλτι του σούπερ σταρ της Παρί, που σκόραρε μετά από υπόδειξη του Λαόθ για επανάληψη.

Η Ελλάδα είχε εξ αρχής δύσκολη αποστολή στο Σταντ ντε Φρανς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε με αυταπάρνηση, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, ωστόσο λύγισε από την πανίσχυρη Γαλλία, η οποία επικράτησε 1-0 για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική κράτησε το μηδέν, δίνοντας μεγάλες μάχες στον αγωνιστικό χώρο και όταν συγκεντρωμένη πλήρως στα ανασταλτικά της καθήκοντα.

Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η Γαλλία προηγήθηκε στο 55′ με τον Εμπαπέ να ευστοχεί σε πέναλτι με τη δεύτερη προσπάθεια, καθώς στην πρώτη είχε αποκρούσει ο Βλαχοδήμος (δόθηκε επανάληψη). Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ελλάδα όταν ο Μαυροπάνος αποβλήθηκε με κόκκινη στο 69′, όμως οι παίκτες του Πογέτ το πάλεψαν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Εθνική ηττάται για πρώτη φορά στον όμιλο και παραμένει στην δεύτερη θέση με έξι πόντους στο -6 από τη Γαλλία και στο +3 από Ιρλανδία και Ολλανδία, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.