Η σφοδρή κακοκαιρία που σάρωσε τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 300 κλήσεις.

Το ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Ο δήμος Νέαπολης-Συκεών έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μαυρομιχάλη και ήδη από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν τα ζητήματα αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Την ίδια ώρα οι οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, έχουν επιστρατεύσει σκούπες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά.

H Πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός καθώς μέχρι τις 7:30 το πρωί δέχτηκε τουλάχιστον 300 κλήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε άντληση υδάτων.