Κως: Ο «γόρδιος δεσμός» της εξαφάνισης – Όσα λέει ο σύντροφος της 27χρονης

Ο «άνθρωπος-κλειδί» από το Μπαγλαντές έχει καταστεί ο νούμερο ένα ύποπτος της υπόθεσης εξαφάνισης της 27χρονης Πολωνής, από την Κω

Με τις έρευνες  για την εξαφάνιση από την Κω, της 27χρονης από την Πολωνία η οποία αγνοείται από τις 12 Ιουνίου, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι  έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν σε συγκεκριμένα γεγονότα και «αντιφάσεις» που έχουν να κάνουν με τον 32χρονο από το Μπαγλαντές, ο οποίος φέρεται να είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε την νεαρή κοπέλα πριν χαθούν τα ίχνη της.

Ο «άνθρωπος-κλειδί» από το Μπαγλαντές έχει καταστεί ο νούμερο ένα ύποπτος της υπόθεσης και  ήδη κατά του έχει ασκηθεί ήδη δίωξη για αρπαγή, ενώ θα απολογηθεί τη Δευτέρα (19/6) ενώπιον του τακτικού Ανακριτή της Κω.

Από την  άλλη πλευρά ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της νεαρής, μιλώντας αποκλειστικά στο Mmega δεν κρύβει την απόγνωσή του, καθώς όπως είπε όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει σταματήσει λεπτό να την αναζητά.

«Όλη την ώρα προσπαθώ να βρω κάτι, όλη την ώρα. Επικοινωνήστε με τον ντετέκτιβ, βοηθήστε μας σας παρακαλώ», είπε αρχικά ενώ σε ερώτηση για το αν γνώριζε τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές ανέφερε πως: «Δεν τον γνωρίζω, δεν γνωρίζω ποιος είναι». Όπως είπε ο 28χρονος η σύντροφός του ήταν ένα «πολύ φιλικό κορίτσι και δεν είχε πρόβλημα με κάποιον».

Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας ο 28χρονος προσπαθεί, όπως λέει, να παραμείνει δυνατός. «Κάθε ώρα που περνά είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρουμε πού είναι, τι ήπιε, τι έφαγε. Δεν ξέρουμε τίποτα», δήλωσε.

Ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει για κάτι καθώς πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία και στο νησί έχει φτάσει κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών. «Για οτιδήποτε, ρωτήστε την αστυνομία. Μιλήστε για όλα, καταλαβαίνετε, δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Τα έχω πει όλα στην αστυνομία».

Τέλος ανέφερε πως ο ίδιος «είναι σε πολύ δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη, αλλά πρέπει να παραμείνω δυνατός, χρειάζεται τη βοήθειά μου». Μάλιστα, ο σύντροφος της 27χρονης ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν…».

Στο «μικροσκόπιο» ο 32χρονος από το Μπαγλαντές

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από το «Βήμα της Κω» ο 32χρονος φαίνεται να έπεισε με κάποιον τρόπο την 27χρονη να τον ακολουθήσει σπίτι του, ενώ ήταν μεθυσμένη, προκειμένου να την προμηθεύσει με χασίς. Ο ίδιος ομολόγησε ότι συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της, όμως αργότερα την άφησε στην περιοχή και ο ίδιος έφυγε.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Βρέθηκαν δύο ποτήρια μπύρας, δύο μαχαίρια, ένα στριφτό τσιγάρο στο τασάκι, μία γυναικεία μπλούζα η οποία φέρει μία κηλίδα και μία τρίχα χρώματος ξανθού, ένα φούτερ χρώματος πορτοκαλί και μια κόκκινη μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων, αλλά και ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομα του (για την 15η Ιουλίου στην Ιταλία).

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες καθώς εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης, το οποίο το οποίο βρέθηκε τυχαία από πολίτη σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Μαρμάρι και παραδόθηκε στις Αρχές.

Στο σημείο από το απόγευμα πραγματοποιούνται έρευνες με σκυλιά της Αστυνομίας, η οποία έχει αποκλείσει τον χώρο, ενώ συνδράμουν και drones.

Το «στοιχείο» που δείχνει δολοφονία

Απαντήσεις στο μυστήριο της εξαφάνισης ίσως δώσει το κινητό της 27χρονης, το οποίο εντοπίστηκε τυχαία λίγο μετά τη μια το μεσημέρι κοντά στην οικία του 32χρονου από το Μπαγκλαντές από έναν πολίτη, ο οποίος το παρέδωσε στην αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται όντως για τη συσκευή της 27χρονης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφονία, καθώς από το κινητό που εντοπίστηκε έχει αφαιρεθεί η κάρτα SIM, ώστε να μην είναι δυνατόν ο εντοπισμός της τοποθεσίας του.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ένας κάτοικος της περιοχής είδε περίεργες κινήσεις στην περιοχή εκείνο το βράδυ. «Εγώ περνούσα από εδώ για να διορθώσω μια βλάβη και είδα ένα φως με ένα φακό δεξια, ο οποίος φακός έσβησε μετά. Μέσα στο σκοτάδι ένας φακός δυο τρία δευτερόλεπτα και έσβησε. Εκεί λέω πως γίνεται; Δεν έχει δρόμο… κάποιος χάθηκε. Ένα φως συγκεκριμένα έδειχνε κάτω φαινότανε ότι ήταν από τηλέφωνο. Σαν να είχε κάποιο εμπόδιο να ανάψει να δει και να σβήσει», ανέφερε μάρτυρας.

Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες της κινήσεις της 27χρονης

Το MEGA μάλιστα έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας ταβέρνας στο Μαρμάρι, κοντά στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη Αναστάζια.

Είναι Δευτέρα 12 Ιουνίου, ώρα 19:25, λίγο πριν την εξαφάνιση της 27χρονης. Η 27χρονη μπαίνει στο μαγαζί και όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν συνομιλεί με κάποιον υπάλληλο, αλλά διαβάζει τον τιμοκατάλογο. Στη συνέχεια ασχολείται για λίγα λεπτά με το κινητό της κι έπειτα τραβά με το κινητό της φωτογραφία τον τιμοκατάλογο.

Μετά φαίνεται πως η 27χρονη βγαίνει στον κεντρικό χώρο της ταβέρνας και δείχνει να περιπλανιέται σαν να ήταν χαμένη. Έπειτα, στρίβει αριστερά προς το μίνι μάρκετ, όπου εκείνο το βράδυ επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το MEGA φαίνεται πως την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης ο σύντροφος της 27χρονης πήγε στην ταβέρνα με τη φωτογραφία της αναζητώντας την.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.