Συνεχίζεται και σήμερα (17/6) η κακοκαιρία σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, με την Αττική να επηρεάζεται.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας και των νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Σήμερα Σάββατο 17-06-2023 στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή 18-06-2023 στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Χριστίνα Ρήγου: Δύσκολη και η Κυριακή για την Αττική

Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο για έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου, είναι η Θράκη, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, κυρίως το κεντροβόρειο κομμάτι της, και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη Χαλκιδική, στις πιο παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και στο βόρειο Αιγαίο, έντονες θα είναι οι βροχές το πρωί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει νέα πτώση και θα φτάσει τους 25-27 βαθμούς στα πεδινά. Στα ορεινά και ημιορεινά η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς πιο χαμηλή.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα είναι ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-27 βαθμούς. Το νέο στοιχείο που προκύπτει για τον καιρό είναι ότι στην Αττική η μέρα θα είναι δύσκολη μεσημέρι και απόγευμα αύριο Κυριακή 18/6.

Ζέστη την άλλη εβδομάδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία υποχωρεί από τη Δευτέρα (19/6) με τον καιρό να βελτιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τρίτη και κυρίως Τετάρτη θα ακολουθήσει άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 35 βαθμούς στα μέσα της εβδομάδας.