Στη σύλληψη ενός εκ των πέντε προσαχθέντων προχώρησε η αστυνομία θεωρώντας ότι είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της 27χρονης από την Πολωνία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή Τιγκάκι στην Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος βασικό ύποπτος κατηγορείται για αρπαγή και όλα δείχνουν ότι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν η 27χρονη για να συνευρεθεί μαζί της.

Ψάχνουν το νησί σπιθαμή προς σπιθαμή

Έρευνα μεγάλης κλίμακας βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί από τις Αρχές, προκειμένου να βρεθεί η νεαρή κοπέλα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν άντρες της Αστυνομίας, drones ακόμα και εκπαιδευμένα σκυλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο στίγμα της κινητής τηλεφωνίας έδειξε διαφορετικό σημείο από το ραντεβού που είχε δώσει με τον Πολωνό σύντροφό της και έτσι ο φίλος παραμένει στο Τμήμα για διευκρινήσεις.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της παρέας όλοι τους από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι εντοπίστηκαν και εξετάζονται και οι οποίοι ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι επειδή μέθυσε την άφησαν και έφυγαν. Καθώς η υπόθεση προκαλεί έντονες υποψίες για κάτι ενδεχομένως χειρότερο από μια εξαφάνιση, όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα παραμένουν στο Τμήμα και εξετάζονται, μέχρι να διακριβωθεί τι έχει συμβεί με την 27χρονη κοπέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε αλλοδαποί  μπαγκλαντεσιανής καταγωγής κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, καθώς η 27χρονη εθεάθη μαζί τους, νωρίτερα σε σούπερ μάρκετ της περιοχής. Ένας μάλιστα από αυτούς, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι μετέβησαν σε σπίτι με την κοπέλα όπου και συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της. Στη συνέχει όπως ανέφερε την εγκατέλειψε σε εξωτερικό χώρο τον οποίο υπέδειξε στους αστυνομικούς, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο ίχνος από την κοπέλα. Οι  Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η κοπέλα να γνώριζε από πριν τον συγκεκριμένο άντρα. Ένα ακόμα στοιχεία που προκαλεί ανησυχία στις αστυνομικές αρχές είναι το γεγονός ότι ο ίδιος άντρας εξέδωσε εισιτήριο για εξωτερικό αμέσως μετά την εξαφάνιση της νεαρής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν μετά την εξαφάνιση της 27χρονης γυναίκας από την Πολωνία, η οποία διέμενε και εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού με τον σύντροφό της, επίσης Πολωνό.

Η  δήλωση της εξαφάνισης της κοπέλας έγινε την Τρίτη 13 Ιουνίου,  στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας από τον ομοεθνή σύντροφο της κοπέλας. Εκείνος ανέφερε στους αστυνομικούς πως η σύντροφός του, τον κάλεσε στο τηλέφωνο το προηγούμενο βράδυ και του είπε πως αφού θα σχολούσε από την εργασία της θα έβγαινε έξω για ποτό με μία παρέα και θα την επέστρεφαν εκείνοι στο σπίτι κάτι που δεν συνέβη.

Όπως ανέφερε ο σύντροφός της περίπου στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, ο 28χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κοπέλα, η οποία του ανέφερε ότι βρισκόταν στο Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με την μηχανή του. Στη συνέχεια η κοπέλα έστειλε την τοποθεσία της, ώστε εκείνος να μεταβεί στο σημείο και να την παραλάβει. Όταν όμως ο 28χρονος έφτασε στην περιοχή που του είχε υποδείξει, δεν βρήκε την 27χρονη. Όπως κατήγγειλε, σε αλλεπάλληλες προσπάθειες που έκανε για να επικοινωνήσει με την σύντροφό του στο κινητό της τηλέφωνο, ήταν απενεργοποιημένο.

Περίπου στις 23:38 ο νεαρός Πολωνός, σύντροφος της κοπέλας, εντόπισε, μέσω εφαρμογής, το κινητό της τηλέφωνο στην περιοχή Τιγκάκι, στην οδό Κωνσταντίνου Κιαπόκα. Εκεί διαπίστωσε ότι το κινητό της συντρόφου του ήταν ήδη κλειστό.

Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού

Η 27χρονη δεν εμφανίσθηκε στην εργασία της, όπως όφειλε, το πρωί της 13ης Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αναστάζια εργάζεται σε ξενοδοχείο της Κω.

Τα ίχνη της Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα χάθηκαν στις 12 Ιουνίου 2023. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», προχωρώντας άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της, καθώς οι δικοί της άνθρωποι ανησυχούν ότι ίσως η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα έχει ύψος 1,65 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ροζ φόρεμα με λουλούδια, μπλε γυαλιά ηλίου και έφερε ασημένιο σακίδιο πλάτης.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.