Γιατί δεν έγινε διάβημα για τη δράση του τουρκικού προξενείου

Τη στιγμή που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ( τις οποίες πιστοποίησε και η ΕΥΠ) για την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, το ερώτημα που θέτει ο ΒΗΜΑτοδότης  είναι γιατί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα και να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας ή ακόμα, στην ύστατη περίπτωση να απελάσει κάποιον Τούρκο διπλωμάτη από το προξενείο, όπως έχει δικαίωμα εκ του διεθνούς δικαίου, να το κάνει;

Η απάντηση που μου δόθηκε, συνεχίζει ο ΒΗΜΑτοδότης  είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό προξενείο αναμειγνύεται με τρόπο προκλητικό στις βουλευτικές εκλογές (μου μίλησαν για την περίπτωση των εκλογών του 2000) και ότι ουδείς θα πρέπει να αποκλείσει το γεγονός ότι στο άμεσο μέλλον (διάβαζε μετά τις εκλογές) είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και διαβήματα.

Ωστόσο οι πληροφορίες για τη δράση του προξενείου της Κομοτηνής είναι συνεχείς. Για παράδειγμα υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι το τουρκικό προξενείο παίζει επιπλέον και ένα ρόλο εργοδότη στην περιοχή, αφού θεωρείται «προϊστάμενος» σε τουλάχιστον 5.000 πολιτών (και ψευδομουφτήδων). Μάλιστα λένε πως υπάρχει ένα κονδύλι της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ που έρχεται κατευθείαν από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να πληρωθούν οι « 5.000 εργαζόμενοι» του τουρκικού προξενείου.

***
Τα τουρκικά ΜΜΕ για τη Θράκη

Με το ζήτημα της Θράκης έχουν αρχίσει να ασχολούνται – όπως ήταν αναμενόμενο και τα τουρκικά ΜΜΕ. Ακσάμ, Σοζτζού, Χουριέτ, Τουρκιγιέ, είναι μερικές μόνο από τις εφημερίδες που αναφέρονται με αιχμή τις δηλώσεις της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη σε «απειλές» προς την «τουρκική μειονότητα» της Θράκης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.