Νέα δεδομένα για το ναυάγιο στην Πύλο και το δρομολόγιο του αλιευτικού που βυθίστηκε φέρνει το Mega. Όπως φαίνεται το σκάφος δεν είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη, αλλά από την Αίγυπτο, κάνοντας στάση στο λιμάνι Τομπρούκ πριν ξεκινήσει ξανά για την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε 9 συλλήψεις Αιγυπτίων, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση. Για τον κάθε επιβάτη οι αιγύπτιοι διακινητές φέρεται ότι πήραν 6.000 ευρώ.

Οι Αρχές ψάχνουν ακόμη τον «καπετάνιο» του πλοίου που είτε έχει εγκαταλείψει το πλοίο, είτε βρίσκεται ανάμεσα στους διακινητές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο «καπετάνιος» είχε εγκαταλείψει το πλοίο πολύ νωρίτερα.

Έξι με οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι μεταξύ των 104 διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

«Όλα θα πάνε καλά»

Το Mega φέρνει στο φως μια συνομιλία ντοκουμέντο, λίγα λεπτά πριν το πολύνεκρο ναυάγιο. Είναι η ακτιβίστρια Ναουάλ Σούφι που προσπαθεί να ηρεμήσει έναν από τους επιβάτες.

  • 01.25 – 01.52 Ξημερώματα Τετάρτης
  • Ακτιβίστρια: Όλα θα πάνε καλά, μην πηγαίνετε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, περιμένετε εκεί μέχρι να έρθει βοήθεια.
  • Επιβάτης: Δε θέλουμε να τουμπάρει το πλοίο.
  • Ακτιβίστρια: Θα έρθει το καράβι να σας φέρει νερό, αλλά προσέξτε εάν πάτε όλοι προς ένα μέρος, το καράβι θα τουμπάρει.