Ναυάγιο στην Πύλο: Το κατάμεστο σκάφος λίγο πριν βυθιστεί

Οι άνθρωποι που έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής είναι 104, ενώ 79 είναι οι νεκροί - Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για μεγάλο αριθμό αγνοουμένων.

Νέες φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Στο ναυάγιο, υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 79 νεκροί και 104 διασωθέντες (όλοι άντρες, καμία γυναίκα και παιδί), και κάθε λεπτό που περνάει οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών ενισχύονται καθώς υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για 750 επιβαίνοντες στο σκάφος.

28 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και οι περισσότεροι έχουν υποστεί σοκ καθώς βρίσκονταν για ώρες στη θάλασσα.

Σε αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται το γεμάτο αλιευτικό σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες, λίγο πριν βυθιστεί, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις για δεκάδες αγνοούμενους.

Γιατί βυθίστηκε

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτος. Το πλοίο δεν ήθελε καμία βοήθεια καθώς οι μετανάστες επιθυμούσαν να πάνε στην Ιταλία και όχι στην Ελλάδα.

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» επιβεβαίωσε ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος στην ΕΡΤ.

Ο κ. Αλεξίου, επιβεβαίωσε ακόμη ότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου. «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», ανέφερε επιχειρώντας να δώσει εξήγηση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.