Σε μια παραδοχή για τον πόλεμο της Ουκρανίας, προχώρησε σήμερα (13/6) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέροντας ότι η Ρωσία έχει πλέον ελλείψεις σε πυρομαχικά  υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα, αύξησε την παραγωγή βασικών όπλων κατά 2,7 φορές τον τελευταίο χρόνο και κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι διοχετεύει όπλα στην Ουκρανία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι  η Ρωσία δεν χρειάζεται επί του παρόντος μια νέα επιστράτευση αφού είχε ανακοινώσει μια αρχική επιστράτευση τον Σεπτέμβριο.

Ο Πούτιν είπε εξάλλου, μιλώντας σε στρατιωτικούς μπλόγκερ και πολεμικούς ανταποκριτές σε τηλεοπτική συνάντηση, ότι οι επιστρατεύσεις στο μέλλον θα εξαρτηθούν από τους στόχους που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, υπονοώντας ότι μια νέα προσπάθεια για την κατάληψη του Κιέβου θα μπορούσε να απαιτήσει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.

Δεκαπλάσιες οι ουκρανικές απώλειες

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων είναι δεκαπλάσιες από αυτές των ρωσικών.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε το 25 με 30% του εξοπλισμού που παρέλαβε από τη Δύση. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Ρωσία έχει χάσει μόλις 54 τεθωρακισμένα, ενώ η Ουκρανία πάνω από 160 υπογραμμίζοντας ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, και οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες.