Επαναπροκηρύσσει σύντομα εκλογές για νέα διοίκηση το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς τα έξι εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου του που εξελέγησαν πρόσφατα, με βάση τις διατάξεις του νέου Νόμου για τα ΑΕΙ, δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία. Το φαινόμενο δε, είναι πιθανό να επαναληφθεί και στην περίπτωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ πολύμηνες ήταν οι καθυστερήσεις (με επαναπροκήρυξη τελικά των εκλογών) και στα πανεπιστήμια Αιγαίου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Στην περίπτωση του ΕΜΠ, τα εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης, δεν καταφεραν να συμφωνήσουν ώστε να εκλέξουν τα 5 εσωτερικά μέλη του, καθώς την θέση του πρύτανη διεκδικούν οι τέσσερις από τους 6 καθηγητές που εξελέγησαν (Δ.Καλιαμπάκος, Ευ. Σαπουντζάκης, Ι.Χατζηγεωργίου, και Ν.Κοζύρης). Όπως είναι προφανές, η επιλογή των 5 εξωτερικών μελών του Συμβουλίου είναι κρίσιμη, καθώς ο καθένας απο αυτούς προσδοκούσε την επιλογή προσώπων που θα στήριζαν την δική του υποψηφιότητα. Ετσι η διαδικασία τελικά κηρύχθηκε άγονη και οι εκλογές θα προκηρυχθούν ξανά.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επίσης τα 6 εκλεγμένα εσωτερικά του μέλη δεν φαίνεται να συμφωνούν στην εκλογή των εξωτερικών μελών, ενώ πρώτη συνεδρίαση τους προ μιας εβδομάδας απέβη επίσης άκαρπη. Τη θέση του πρύτανη φέρονται να διεκδικούν οι καθηγητές Κ.Αναστασιάδης, Γρ.Ζαρωτιάδης, Ευ.Στυλιανίδης και Χ. Φείδας. Τα μέλη του Συμβουλίου συνεδριάζουν εκ νέου αύριο Τετάρτη.

Όπως είναι γνωστό, ο νέος νόμος ορίζει ότι για την συγκρότηση των νέων Συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ, εκλέγονται 6 καθηγητές απο τις ψήφους των συναδέλφων τους στο κάθε Ίδρυμα, μετά οι ίδιοι διαλέγουν 5 εξωτερικά μέλη απο λίστα υποψηφίων και στην συνέχεια όλα τα μέλη του Συμβουλίου επιλέγουν τον νέο πρύτανη και πρόεδρο του Συμβουλίου μεταξύ των 6 πρώτων.